ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ

https://katharoskalamas.files.wordpress.com/2015/09/cropped-3.png
 
Στη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της Κίνησης το Σάββατο 3/10/2015 και μετά από διεξοδική και γόνιμη συζήτηση για τα προβλήματα του πολύπαθου Καλαμά και τον προγραμματισμό των δράσεων της Κίνησης το επόμενο διάστημα αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Η ανάγκη για μια «επανεκκίνηση» της Κίνησης ώστε να γνωστοποιηθούν ευρύτερα οι σκοποί της και να κινητοποιηθούν οι πολίτες απαιτώντας λύση στα χρόνια προβλήματα που έχουν φέρει το ποτάμι σε πολύ κακή περιβαλλοντικά -ωστόσο ακόμα αντιστρέψιμη- κατάσταση με επιπτώσεις γενικότερα στο περιβάλλον, τους κατοίκους που έχουν απομείνει και την ανάπτυξη της περιοχής. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσει μια διακήρυξη της Κίνησης και θα οργανωθεί συλλογή υπογραφών σε τοπικό, πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.
2. Δημιουργία επίσημου διαδικτυακού τόπου της Κίνησης (katharoskalamas.wordpress.com) για την πληροφόρηση των μελών και φίλων για τις δράσεις της Κίνησης και διατήρηση της σελίδας της στο facebook για κοινοποίηση και σχολιασμό από τους φίλους στα πλαίσια των σκοπών της.
3. Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και γενικότερα επιστημονικούς φορείς και οργανισμούς που μπορεί να βοηθήσουν με μετρήσεις για τη μόλυνση και ρύπανση των νερών του Καλαμά, αναλύσεις μετρήσεων και προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
4. Η ανάγκη εξεύρεσης και συνεργασίας με νομικούς που θα παρίστανται, θα βοηθούν και θα συμβουλεύουν την Κίνηση στις νομικές ενέργειες που πρόκειται να προχωρήσει.
5. Η αποστολή εγγράφου στην Περιφέρεια Ηπείρου (Δ/νση Υδάτων) όπου
α) Θα ζητείται η κοινοποίηση των προτάσεων των αρμοδίων επιτροπών σχετικά με την ρύπανση-μόλυνση του Καλαμά
β) Θα ζητείται η γνωστοποίηση των ενεργειών που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων
γ) Θα ζητείται απάντηση για τον έλεγχο των αγωγών από τη βιομηχανική ζώνη στην τάφρο της Λαψίστας.
6. Η αποστολή εγγράφου στο Δήμο Πωγωνίου σχετικά με την πορεία των έργων του βιολογικού σταθμού Παρακαλάμου
7. Η αποστολή εγγράφου στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας σχετικά με την κατασκευή-επιδιόρθωση της ιχθυόσκαλας στο φράγμα του Ράγιου για την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των ψαριών και των χελιών στο ποτάμι στα πλαίσια της διατήρησης της ιχθυοπανίδας του και τη βοήθεια που προσφέρει και στον αυτοκαθαρισμό του ποταμού.
8.Η αποστολή γραμμάτων στα σχολεία των Δήμων Πωγωνίου, Ζίτσας και Φιλιατών με αίτημα την επίσκεψη μελών του Δ.Σ. στα σχολεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση εκπαιδευτικών και μαθητών για τα προβλήματα του ποταμού
9. Η επικαιροποίηση των ενεργών μελών της Κίνησης για το 2015 και η απεύθυνση σε παλαιά μη ενεργά πλέον μέλη να πλαισιώσουν την Κίνηση
10. Η δρομολόγηση μιας ημερίδας με θέμα τα προβλήματα και τις λύσεις που απαιτούνται καθώς και τις απαντήσεις των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών σχετικά με τα μέτρα που έχουν παρθεί ή τις παραλείψεις εφαρμογής μέτρων
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 04, 2015 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. O KALAMAS INE YIA MAS POU YENITHIKAME STA SPLAHNA TOU ISTORIKI, ITHIKI, KE PATRIKI IPOHREOSI NA PROSTATEBOUME TO REBMA TOU KALLAMA EKI EMATHA MBANIO EKI PSAREPSA EKI IPIA TO YARYARO NERO TOU PRIN YINI TO KATASTREPTIKO ERYO TOU FRAYMATOS STO RAI YIA AFTO PREPI OLI NA AYONISTOUME YIA TON KATHARISMO KE TIN YARYARI ROI TOU KALAMA MAS.I YIANIOTES AS BROUNE KAPOU ALOU NA PETANE TA (KAKA TOUS)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.