ΤΕΠ Ηγουμενίτσας: Από έργο πρότυπο, έργο φάντασμα (+ΒΙΝΤΕΟ)


ΤΕΠ Ηγουμενίτσας: Από έργο πρότυπο, έργο φάντασμα (+ΒΙΝΤΕΟ) 


Η Ηγουμενίτσα έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι η μοναδική πρωτεύουσα νομού που δεν διαθέτει νοσηλευτικό ίδρυμα. Και ίσως αυτό θα μπορούσε να είναι γεγονός χωρίς μεγάλη σημασία, εάν οι υπάρχουσες υποδομές λειτουργούσαν επαρκώς κι αν το λιμάνι, η πύλη της χώρας προς την Ευρώπη, δεν δέχονταν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Για να καλυφθεί το κενό αυτό, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Ένα κτίριο που ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε φάντασμα ενώ η τύχη του είναι άγνωστη, καθώς δεν υπάρχει φορέας για να το παραλάβει και να το λειτουργήσει!!!!

Το κτίριο με συνολική επιφάνεια 4.600 τετραγωνικά είχε ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα με το πέρασμα του χρόνου υπέστη πολλές ζημιές, από εισβολές αγνώστων.

Η Περιφέρεια Ηπείρου αποκατέστησε τις ζημιές και προχώρησε τους διαγωνισμούς για τον εξοπλισμό.

Μάλιστα προ λίγων ημερών, τοποθετήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχειακού εξοπλισμού ενώ είναι σε εξέλιξη οι δύο διαγωνισμοί για την προμήθεια των ιατρικών μηχανημάτων και τον εξοπλισμό του χειρουργείου.

Στο ΤΕΠ προβλέπεται να λειτουργήσουν, τμήμα επειγόντων περιστατικών και επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών, μονάδες βραχυχρόνιας νοσηλείας 25 κλινών, ένα μικρό άσηπτο γενικό χειρουργείο και διαγνωστικά εργαστήρια.

Κι ενώ όλα θα μπορούσαν ουσιαστικά να έχουν τελειώσει και το ΤΕΠ να έχει τεθεί σε λειτουργία, προκύπτει ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο προς το παρόν, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ούτε που θέλει να το αγγίξει.

Το ΤΕΠ πρέπει να ενταχθεί στο οργανόγραμμα φορέα, που θα αναλάβει τη λειτουργία και την κάλυψη των δαπανών. Στην προκειμένη περίπτωση, πρέπει να ενταχθεί στο Νοσοκομείο Φιλιατών, κάτι όμως που καθυστερεί υπερβολικά.

Αν αυτό δεν γίνει η λειτουργία του είναι αδύνατη. Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν μπορεί ούτε να πληρώσει το λογαριασμό ρεύματος του ΤΕΠ ώστε να γίνει η σύνδεση και οι απαραίτητες δοκιμές!

Πέραν αυτού, για τη στελέχωσή του, προβλέπονται 110 προσλήψεις εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων.

Κι αυτό είναι ένα ακόμη εμπόδιο, που μάλλον θα κρατήσει για πολύ κλειστό το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.
 
ΤΕΠ Ηγουμενίτσας: Από έργο πρότυπο, έργο φάντασμα (+ΒΙΝΤΕΟ)  ΤΕΠ Ηγουμενίτσας: Από έργο πρότυπο, έργο φάντασμα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.