Τι συμβαίνει με τον Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ. του Δήμου Φιλιατών;

Τι συμβαίνει με τον Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ. του Δήμου Φιλιατών;


Στο Νομικό πρόσωπο του Δήμου Φιλιατών με την επωνυμία ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) τον μήνα Ιούνιο του 2015 μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ, σχετικά με την διερεύνηση της διάπραξης πειθαρχικών και κατ επέκταση και ποινικών αδικημάτων αναφορικά με κλοπές τροφίμων που παρατηρήθηκαν στον Παιδικό Σταθμό Φιλιατών. 

Σύμφωνα με την καταγγελία της αντιπολίτευσης του Δήμου, στις 20 Αυγούστου, στη 12η συνεδρίαση του  ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ επιβλήθηκε ποινή έγγραφης επίπληξης (Αριθμ. Απόφασης 31) στην υπάλληλο του ΝΠΔΔ στην κυρία Β. Γ., και με την Αριθμ. Απόφασης 32 στην κυρία Δ.Λ., εναντίον των οποίων το πόρισμα της ΕΔΕ δεν καταλογίζει ευθύνες . 

Αντιθέτως σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ θα έπρεπε να επιβληθεί ποινή αποκλειστικά και μόνο στην κα Σ. Σ. αφού μόνο σε αυτή καταλογίζει ευθύνες το πόρισμα της ΕΔΕ. 


Επίσης, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ συνεδρίαση στις 20 -8 -2015 και δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση, όπως αρχικά διατυπώθηκε στο σώμα της αφού τα μέλη της αντιπολίτευσης δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση αφού δεν τους επιδόθηκε πρόσκληση του Προέδρου.
Καταγγέλλουν δε το προεδρείο πως πραγματοποίησε εικονική συνεδρίαση και έλαβε εικονικές αποφάσεις.

Το προεδρείο του ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ απάντησε πως "για την υπεξαίρεση τροφίμων κ.λ.π θέματα δυσλειτουργίας στον Παιδικό Σταθμό, συζητήθηκε μία και μοναδική φορά στη συνεδρίαση του Δ.Σ της 23-07-2015, οπότε και λήφθηκε η με αριθμό 32/2015 απόφαση. Την 20-08-2015 δεν πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση γι αυτό αλλά ούτε για άλλο θέμα, πρόκειται δηλαδή απλά και μόνο για εσφαλμένη αναγραφή της ημερομηνίας στο σώμα της απόφασης.
Ομοίως η απόφαση επί του συγκεκριμένου θέματος ελήφθη κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα, το δε λάθος αυτό στο σώμα της απόφασης, όπως και το ως άνω λάθος στην ημερομηνία, διορθώθηκε ευθύς μόλις διαπιστώθηκε με ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της με αριθμ. 32/2015 απόφασης, στην οποία και καταγράφηκε η άποψη και τα ονόματα όσων μειοψήφησαν"

Η ορθή επανάληψη όμως της απόφασης, βγήκε αναφέροντας ξανά ως ημερομηνία της συνεδρίασης την 20η Αυγούστου, την 12η το 2015.



Η συνεδρίαση στις 23 Ιουλίου ήταν η 10η για το 2015 και αυτή στις 5 Αυγούστου η 11η (αριθμ. απόφασης 30).

Έτσι βγήκαν νέες αποφάσεις με ημερομηνία αυτή τη φορά την 23η Ιουλίου αλλά με σειρά συνεδρίασης την 12η και όχι την 10η όπως ήταν ο αριθμός σειράς της συνεδρίασης του ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ την 23η Ιουλίου.


Αυτή τη φορά, επιβλήθηκε ποινή έγγραφης επίπληξης σε 4 υπαλλήλους του ΝΠΔΔ :
Με την με αριθμό 31/2015 στην Β. Γ.  (12η συνεδρίαση 2015)
Με την με αριθμό 32/2015 στην Δ. Λ.  (12η συνεδρίαση 2015)
Με την με αριθμό 33/2015 στην Σ.Σ.  (12η συνεδρίαση 2015)
Με την με αριθμό 34/2015 στην Σ.Ζ.  (12η συνεδρίαση 2015)

Τα πράγματα περιπλέκει ακόμα περισσότερο η απάντηση του προέδρου του ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ, προς την αντιπολίτευση, στις 24 Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία η ΕΔΕ ήταν ακόμα σε εξέλιξη.


Και αυτό γιατί το πόρισμα της ΕΔΕ έχει παραδοθεί στον πρόεδρο από τις 15 Ιουλίου.


Και εδώ πάλι λάθος έγινε;

Μπερδεμένα πράγματα Δήμαρχε και πρέπει να απαιτήσεις να δοθούν εξηγήσεις ...
Εσύ δεν μας έχεις συνηθίσει σε τέτοιες τσαπατσουλιές.
Τι συμβαίνει με τον Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ. του Δήμου Φιλιατών; Τι συμβαίνει με τον Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ. του Δήμου Φιλιατών; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 21, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.