Συνάντηση εργασίας Μ. Κάτση - Γ. Λώλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χ. Βερναρδάκη.

Συνάντηση εργασίας Μ. Κάτση - Γ. Λώλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χ. Βερναρδάκη.

Συνάντηση είχε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, έγινε ενημέρωση από τον Αν. Υπουργό, σχετικά με τις επικείμενες προσλήψεις επιτυχόντων από προηγούμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που φτάνουν πίσω έως και το 1999. Ο κ. Βερναρδάκης τόνισε ότι, οι προσλήψεις αυτές είχαν παγώσει για χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.

Ο κ. Βερναρδάκης αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για τη μελλοντική απελευθέρωση των προσλήψεων σε δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς που παρέχουν υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, ενώ επισήμανε ότι οι Δήμοι πρέπει να έχουν έτοιμα τα πλήρη οργανογράμματα τους ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των πολιτών. Σε αυτή την πρωτοβουλία είναι σύμφωνη και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες των δήμων που εισπράττουν ανταποδοτικά τέλη ή αντίτιμο για τις υπηρεσίες τους.

Ο Μάριος Κάτσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Βερναρδάκη εκ μέρους βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ικανοποιήθηκε ένα πολύ σοβαρό αίτημα των εργαζομένων που απασχολούνται στην καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των Ν.Π.Δ.Δ, των Ν.Π.Ι.Δ και των Ο.Τ.Α. καθώς και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α.

Ο Υπουργός ανέφερε συγκεκριμένα, ότι με τροπολογία που κατατέθηκε «παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι και την 31.12.2016 οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις καθώς και όσες ατομικές συμβάσεις έχουν λήξει μέχρι και 30 ημέρες πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης».

Η τροπολογία θα ψηφιστεί αύριο το μεσημέρι, με το νόμο για τις αγροτικές γαίες, αφού η ΝΔ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για άρθρα του νομοσχεδίου.

Τέλος, ο Μάριος Κάτσης από την πλευρά του μίλησε για το θέμα της κινητικότητας και τόνισε ότι πρέπει σε κάθε περίπτωση, να δοθεί η απαιτούμενη προσοχή ώστε όχι μόνο να μην πληγούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, αλλά να ενισχυθούν. Κλείνοντας ο Μάριος Κάτσης τόνισε ότι θα είναι αρωγός μέσα από το θεσμικό του ρόλο, ώστε να υπάρχει στενή συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους Δήμους της Θεσπρωτίας και το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Συνάντηση εργασίας Μ. Κάτση - Γ. Λώλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χ. Βερναρδάκη. Συνάντηση εργασίας Μ. Κάτση - Γ. Λώλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χ. Βερναρδάκη. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.