Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Α.Ο. ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ



Από μικρό παιδί αγαπούσα το ποδόσφαιρο. Και το αγαπώ . Κάθε γειτονιά, λοιπόν, είχε τη δική της αλάνα και παίζαμε με τόπι μάλλινη κάλτσα γεμισμένη με πανιά ή πιο σωστά με «τσόλια» , όπως τα λέγαμε. Και βέβαια χωρίς παπούτσια. Δύο πέτρες για τέρμα και να οι κλωτσιές και ξανά κλωτσιές μέχρι κάποιος να …νικήσει ! Μετά είχαμε το τόπι. Οποία χαρά και παιδική ευτυχία ! Και ακολούθησε η κανονική φθηνή μπάλα… για τους μεγάλους. Είχαμε και τη μεγάλη αλάνα στο « Σένο», εκεί που σήμερα είναι το κτίριο του Ο.Τ.Ε στην Πλαταριά. Και ήλθε ο καιρός να κάνουμε ομάδες. Ο « δημόσιος δρόμος» χώρισε το χωριό στα δύο ! Η ομάδα πάνω από το δρόμο λεγόταν « ΑΕΤΟΣ». Η κάτω από το δρόμο λεγόταν « ΔΟΞΑ». Νονός και παίχτης του…« ΑΕΤΟΥ» ήμουν εγώ. Στην άλλη ομάδα δώσανε αυτό το όνομα γιατί τότε η « ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ» είχε καταπληκτική ομάδα ! Έπαιζα δεξί μπακ ! Μάλιστα είχα σπάσει και το χέρι μου ! Έχω ακόμη τη φανέλα με το Νο 3 !! Παίζαμε στην αλάνα εκεί που είναι σήμερα η πλατεία και το «Ηρώο Θυσίας» στην Πλαταριά. Και το 1979 ο αείμνηστος παιδικός μου φίλος Λάκης Τσόκας [ Απόστολος Δημητρίου Δημτρίου] μαζί με τον Βασίλ –Λούκα [ Βασίλειος Λουκά Βασιλείου] ίδρυσαν τον σημερινό «ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ».

Εγώ έφυγα για Αθήνα, αλλά ποτέ δεν ξέχασα τον αγαπημένο Α.Ο.Π. Παρακολουθούσα και βοηθούσα ,όπου και όσο μπορούσα, με τον κρυφό καημό κάποτε να αποτελέσω μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ! Και πράγματι μετά τη συνταξιοδότησή μου ήμουν Γραμματέας την ποδοσφαιρική χρονιά 2010-2011, αν θυμάμαι καλά ,και είμαι και τώρα για την χρονιά 2015-2016 και πιο σωστά από το Γενάρη του 20125. Τα προβλήματα πολλά . Πάρα πολλά. Και κυρίως οικονομικά. Ανυπέρβλητα.

Ομολογώ ότι ,για λόγους τους οποίους δεν έχει καμία αξία να γράψω , η πρώτη ομάδα δεν πήγε καλά με αποτέλεσμα την περίοδο 2014-2015 να υποβιβασθεί στην Β΄ κατηγορία. Με τις νέες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε δεν ήταν δυνατόν να πετύχουμε κάτι καλύτερο από το να μη διαλυθεί η ομάδα.

Και αν δεν πήγαμε καλά με την πρώτη μας ομάδα είχαμε μεγάλη επιτυχία με την παιδική. Τέτοια συγκυρία είναι σημαδιακή, μοναδική . Αποφασίσαμε να προσλάβουμε προπονητή τον κ. Βασίλειο Η .Γρηγορίου, παλιό τερματοφύλακα του Α.Ο.Π ,ο οποίος έχει παίξει σε άλλες ομάδες και είχε διακριθεί. Η επιλογή μας αποδείχτηκε επιτυχής, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα. Πρώτο και σπουδαιότερο ο κ. Γρηγορίου με τη συμπεριφορά του κέρδισε την εμπιστοσύνη των γονιών , οι οποίοι έμπρακτα απέδειξαν ότι του εμπιστεύονται τα παιδιά τους και τον στηρίζουν. Ειλικρινά ήταν ευλογία Θεού να έλθουν όλα όπως ήλθαν. Συγκεκριμένα : Έχουμε αυτή τη στιγμή περίπου είκοσι πέντε [25] παιδιά ηλικίας από 5-10 ετών χωρισμένα σε δύο ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους. Ο κ. Γρηγορίου έχει την ικανότητα να επιβάλλεται στα παιδιά , με την καλή σημασία της λέξεως, και να περνάει τα δικά του παιδαγωγικά μηνύματα , όπως προσπαθεί να κάνει κάθε γονιός στα παιδιά αυτής της ηλικίας. Επισημαίνω το γεγονός, ότι έχει και το δικό του παιδί, αλλά και του αδελφού του και αυτό τον βοηθά να φέρεται σε όλα τα παιδιά ,όπως φέρεται στο παιδί του. Οι προπονήσεις είναι εξαιρετικές . Σοβαρότητα, σεβασμός στον προπονητή, στους συμπαίκτες, στους αντιπάλους, υπακοή, ισότητα και παίζουμε για να …παίξουμε και αν έρθει η νίκη καλώς να έρθει ! Με δύο λόγια είναι …επαγγελματίες παίχτες ! Οι γονείς βλέποντας, ότι έχουν ένα υπεύθυνο άνθρωπο στον οποίο εμπιστεύονται τα παιδιά τους, είναι κοντά του, δίπλα του στις προπονήσεις, στους φιλικούς αγώνες , χωρίς καμία παρεμβολή στο έργο του. Τα παιδιά κάνουν προπόνηση και οι μανάδες, οι πατεράδες, αλλά και οι παππούδες περιμένουν να τελειώσει η προπόνηση κουβεντιάζοντας …κάνοντας και κανένα τσιγάρο. Όμορφα πράγματα. Πρωτάκουστα ! Φαίνονται απίστευτα.

Οι γονείς εκπληρώνουν με το παραπάνω τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Συμμετείχαν και στην αξία δεύτερης φόρμα. Δέχτηκαν τα παιδιά να πάνε ομαδικά στην εκκλησία και να μεταλάβουν μετά από πρόταση του προπονητή. Ήλθαν και στη Δανειστική Βιβλιοθήκη και στο Λαογραφικό Μουσείο , όπου είχα τη χαρά να τους ξεναγήσω ! Με τέτοιο κουμάντο η ομάδα παίζει καλά, ευχαριστιούνται τα παιδιά και ,όπως μας λένε οι γονείς τους, περιμένουν, αγωνιούν πότε θα έλθει η ημέρα να προπονηθούν. Οι γονείς , με το σκεπτικό ότι θέλουν « πάση θυσία» να τα απομακρύνουν, να τα αποσπάσουν από την τηλεόραση τα ενθαρρύνουν. Ναι καλά το διαβάσατε. Μπράβο τους ! Και αυτό για όλους μας είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ στη χυδαιότητα των τηλεοπτικών καναλιών !!

Από κοντά και το Διοικητικό Συμβούλιο προσπαθεί για να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες στο γήπεδο , αφού το γήπεδο μας δεν έχει χορτοτάπητα. Συνεργαζόμαστε με τους γονείς, τους ενημερώνουμε τακτικά στο γραφείο της ομάδας, όπου προσφέρουμε και καφέ ! Τηρούμε τα οικονομικά μας, έσοδα , έξοδα και κάθε γονιός, ανά πάσα στιγμή, είναι ενήμερος που και πως ξοδεύτηκαν οι εισφορές τους δίνοντας πάντα αποδείξεις.

Κλείνοντας ως άτομο, αλλά και εκ μέρους όλου του Διοικητικού Συμβουλίου τους ευχαριστούμε για τη η συνεργασία τους και τη βοήθειά τους να συνεχιστεί. Από αυτούς εξαρτάται. Ευχόμαστε υγεία προσωπική και οικογενειακή . Τα παιδιά τους να είναι τυχερά στη ζωή τους και να τα δουν να προκόβουν . Είμαστε τυχεροί που τους γνωρίσαμε και θα τους θυμόμαστε με αγάπη και νοσταλγία γιατί τα χρόνια περνούν.

Ευχαριστίες βέβαια και στον προπονητή μας κ. Βασίλη για την προσφορά του ,γιατί δεν είναι απλά μόνο ένας καλός προπονητής ,αλλά , όπως αποδείχτηκε , είναι πρώτα παιδαγωγός. Του ευχόμαστε προσωπική και οικογενειακή υγεία και του επισημαίνουμε ότι το τοπικό ποδόσφαιρο τον έχει ανάγκη και του συνιστούμε να πάρει το δίπλωμα προπονητή για να συνεχίσει. Άφησε το στίγμα του στις ψυχούλες αυτών των παιδιών . Θα τον θυμόμαστε και θα τον θυμούνται και αυτά.

Και ακριβώς επειδή τα χρόνια περνούν και τα παιδιά θα μεγαλώσουν και ίσως κάποιο ή κάποια από αυτά μπορεί να εξελιχθούν σε …μεγάλους ποδοσφαιριστές ,με την άδεια των γονιών, γράφω τα ονόματά τους και δημοσιεύω μία φωτογραφία με όλα τα παιδιά που έτυχε να είχαν έλθει την ημέρα φωτογράφισης. Μάλιστα θα τους δώσω και από ένα φύλλο των εφημερίδων που θα δημοσιευθεί τούτο το κείμενό μου ,για να το φυλάξουν και να το έχουν ως ενθύμιο. Τους [ χρωστώ» και άλλες προσωπικές τους φωτογραφίες. Εμένα μου απομένει η ανάμνηση ότι αυτά τα παιδιά-παίχτες , όπου με βλέπουν στην αγορά με φωνάζουν « γεια σας κ. Χρήστο». Μεγάλωσα… και δεν μπορώ παρά να βουρκώνω ,κάνοντας την ευχή να προλάβω να γράψω την ιστορία του Α.Ο.ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ… την οποία ετοιμάζω !

Να σταματήσω όμως … Παίκτες της Παιδικής Ομάδας Α.Ο.ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ ποδοσφαιρικής περιόδου 2015-2016 είναι οι εξής ,χωρισμένοι σε δύο ομάδες , όπως μου τις έδωσε ο προπονητής τους κ. Βασίλης Η. Γρηγορίου : Πρώτη Ομάδα : Ηλίας Β. Γρηγορίου- Ηλιάνα Σ. Τσομπόλη-Κωνσταντίνος Μπέντο- Πέτρος Παναγιώτου –Νίκος Γκόντοβος-Σπύρος Τακλάκογλου- Δημήτριος Τσακίρης – Άγγελος Νικολάου- Αντώνης Τακλάκογλου- Κωνσταντίνος Γ. Προκόπης- Αργυρώ Τσαγκαράκη- Ελένη Γκόλια –Ηλίας Γ. Γρηγορίου.

Δεύτερη Ομάδα : Ιωάννης Τσαγκαράκης- Γεώργιος Τσαγκαράκης- Άγγελος Σ. Τσομπόλης- Γεώργιος Πάχης- Ηλίας Παππάς- Ηλιάνα Παππά- Δημήτριος Βλάχος- Εβελίνο Ισαάκ- Σοφία Δόκου- Φωτεινή Τσώλη- Παύλος Γιουγλής – Τρουμπάτα Θεοφανία.

Όπως διαπιστώσατε έχουμε και … έξι [6] κορίτσια στην παιδική μας ομάδα ! Και ποδοσφαιρική … ισότητα στον Α.Ο.Π !! Αν έλθουν και άλλα κορίτσια θα δημιουργήσουμε και γυναικεία ομάδα !

Χρήστος Στεφ. Ευαγγέλου
Άλιμος 30 Γενάρη 2016
Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Α.Ο. ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Α.Ο. ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 05, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.