Ηγουμενίτσα: Την μετατροπή της πόλης σε απέραντο "καφενείο" ψηφίζει το πρωί της Δευτέρας η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής




Συνεδριάζει το πρωί της Δευτέρας  στις 10.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Το τρίτο θέμα έχει τίτλο:  
  • Εισήγηση για τροποποίηση της υπ’ αριθ. 125/2015 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας «Νέος Κανονισμός Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων Δήμου Ηγουμενίτσας».
Η δε εισήγηση του θέματος αναφέρει:
  • Δ.Κ. Ηγουμενίτσας (σελ. 45): 250τμ αντί για 80τμ.

Βλέποντας στον ισχύοντα κανονισμό χρήσης κοινοχρήστων χώρων Δήμου Ηγουμενίτσας, στην επίμαχη σελίδα 45, διαβάζουμε αναλυτικότερα:
"Οι  παραχωρούμενοι χώροι θα είναι ανάλογοι της πρόσοψης των καταστημάτων και ο συνολικός χώρος για κάθε κατάστημα δε θα υπερβαίνει τα ογδόντα (80 τ.μ. ) τετραγωνικά μέτρα".

Και για να τα καταλάβουμε και οι πιο αδαείς, όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως δίνεται πλέον το δικαίωμα στις καφετέριες, τα φαγάδικα και τα εστιατόρια, σε όλη την Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας, να καταλαμβάνουν χώρο για τραπεζοκαθίσματα μέχρι και 250 τ.μ. έναντι 80 τ.μ. που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Τριπλασιάζονται έτσι οι χώροι για τραπεζοκαθίσματα, στον ήδη επιβαρυμένο ... κλεινόν άστυ της Ηγουμενίτσας, σε βάρος κοινόχρηστων χώρων και πρασίνου και κατά επέκταση κατά της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης.

Μάλιστα η εισήγηση, δεν εξηγεί ποια ανάγκη προσπαθεί να καλύψει με αυτή την τροποποίηση και από που προήλθε το αίτημα για τον τριπλασιασμό του χώρου που μπορούν να καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα.

Φοβόμαστε πως θα γίνουμε μάρτυρες μιας τραγελαφικής πολιτικής απόφασης, όπου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας θα στρέφεται κατά της Ποιότητας Ζωής των Δημοτών της Ηγουμενίτσας.
Ελπίζουμε πως θα επικρατήσει η λογική.
Ηγουμενίτσα: Την μετατροπή της πόλης σε απέραντο "καφενείο" ψηφίζει το πρωί της Δευτέρας η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Ηγουμενίτσα: Την μετατροπή της πόλης σε απέραντο "καφενείο" ψηφίζει το πρωί της Δευτέρας η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.