Ηγουμενίτσα: Οργάνωση και λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» από τον σύλλογο «Ρένα Κώτσιου»



Ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» στο πλαίσιο των κοινωνικών του δράσεων επιχειρεί να διαμορφώσει συνθήκες στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Η δεινή οικονομική κρίση που έχει εισβάλει σε όλα τα σπίτια των μέσων οικονομικά οικογενειών έχει δημιουργήσει ένα πλήθος προβλημάτων και παρενεργειών στους μαθητές, όπως, εκτός του βιοποριστικού, η αύξηση του άγχους, η αύξηση της βίας και η μείωση της επίδοσης στο σχολείο.

Τραγικοί λοιπόν αποδέκτες όλης αυτής της κατάστασης είναι παιδιά τα οποία βιώνουν ένα επισφαλές κλίμα, που γεννά στα ίδια φόβο και έντονο θυμό.

Ωστόσο, τα παιδιά έχουν την ανάγκη να μεγαλώσουν συναισθηματικά ασφαλή και με αυτοπεποίθηση, να μπορούν να ονειρεύονται και να ελπίζουν. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να τους συμπαρασταθούμε και να τους παρέχουμε συναισθηματική βοήθεια με έμφαση στην επαύξηση των δυνατοτήτων τους.

Στο πλαίσιο αυτό και καταγράφοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας ο Σύλλογος προχωρά στην οργάνωση και λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου, άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών που κατοικούν στον δήμο της Ηγουμενίτσας. 
 
Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα είναι το οικογενειακό εισόδημα, ενώ λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, η ανεργία των γονέων, προβλήματα υγείας και αναπηρίες γονέων.

Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή παρέχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν να στηρίξουν τη λειτουργία του “Κοινωνικού Φροντιστηρίου". 
 
Η εθελοντική εργασία των εκπαιδευτικών προσφέρεται για ορισμένο χρονικό διάστημα, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα.

Όσοι μαθητές, αλλά και εθελοντές εκπαιδευτικοί επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του Συλλόγου. Τηλ.2665022019, 22780

Ηγουμενίτσα: Οργάνωση και λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» από τον σύλλογο «Ρένα Κώτσιου» Ηγουμενίτσα: Οργάνωση και λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» από τον σύλλογο «Ρένα Κώτσιου» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.