ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Συνάδελφοι, η Διοίκηση του Σωματείου σας καλεί στην ετήσια Γ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου την Δευτέρα 21 Μάρτη στις 7.30 το απόγευμα.

Συνάδελφοι, η πείρα που έχουμε συσσωρεύσει, τόσο την περίοδο της ανάπτυξης, όσο και τα τελευταία χρόνια της κρίσης, μπορεί και πρέπει να γίνει όπλο για την οργάνωση της πάλης μας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την ίδια πολιτική από κει που σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ακολουθεί πιστά τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για να θωρακίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Το ένα αντεργατικό νομοσχέδιο διαδέχεται το άλλο. Έχει αναλάβει να κάνει την βρώμικη δουλειά. Είναι προκλητικό, να αυτοπαρουσιάζεται ως υπερασπιστής των συντάξεων, των παροχών υγείας, που η ίδια ετοιμάζεται να κατακρεουργήσει με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η επίθεση είναι διαχρονική, το ίδιο και τα επιχειρήματα τους, για να προωθήσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Συνάδελφοι, δεν είναι μόνο οι συντάξεις και τα όρια ηλικίας στο στόχαστρο τους. Είναι οι παροχές υγείας, πρόνοιας, νοσοκομειακής περίθαλψης, οι ιατρικές εξετάσεις, τα φάρμακα, όλα μπαίνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Συνάδελφοι, οι συνέπειες της άσχημης κατάστασης που βιώνουμε οι εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών, δεν αφορούν μόνο το σήμερα. Διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για να εκδηλωθούν νέες συνέπειες και προβλήματα σε σχέση με την συνταξιοδότηση, το ύψος της σύνταξης. Πέρα από το νομοθετικό οπλοστάσιο, που ενισχύεται καθημερινά για να μειώνει τις συντάξεις, οι εργαζόμενοι στις κατασκευές, σε συνδυασμό με την ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα, την χειροτέρευση των όρων ασφάλισης, θα βρεθούμε στο μέλλον αντιμέτωποι με πολλαπλά και δισεπίλυτα προβλήματα για τη δυνατότητα θεμελίωσης των ελάχιστων προϋποθέσεων για συνταξιοδότηση.
  • Ελάχιστοι οικοδόμοι, που σήμερα είναι κάτω από τα 55, θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν 4.500 ένσημα για την σύνταξη, πόσο μάλλον αν περάσουν τα σχέδια τους για αύξηση στα 6.000 ένσημα.
  • Αυξάνονται οι συνάδελφοι που είναι κοντά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και δεν εξασφαλίζουν τα 500 η 1000 οικοδομικά ένσημα που απαιτούνται για την σύνταξη.
  • οι όροι δουλειάς, τα χαμηλά μεροκάματα, σημαίνουν ότι και όσοι καταφέρουν να συνταξιοδοτηθούν η σύνταξη τους θα μετατραπεί σε <σε φιλοδώρημα>.

Η διαπίστωση αυτή είναι μία επιπλέον απόδειξη, ένα καμπανάκι αφύπνισης και προετοιμασίας για όλους μας σε σκληρούς αγώνες για να αντιμετωπιστεί η χωρίς τέλος επίθεση που βάζει τη ζωή μας σε καλούπια ανέχειας και συνεχούς εξαθλίωσης.

Οι λύσεις που έχουμε ανάγκη θα προκύψουν μόνο από τον δικό μας αγώνα, τους στόχους και τα αιτήματα μας.

Η απόφαση να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια είναι ευθύνη του καθενός μας.
ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 16, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.