Η Αιγαιακή Κουζίνα στην Ήπειρο: Η αξία των τοπικών προϊόντων και η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος



Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε μια βραδιά γεμάτη γεύσεις και μυρωδιές από την Αιγαιακή Κουζίνα και Γαστρονομία, την Παρασκευή 13 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Grand Serai, στα Ιωάννινα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τουριστικής στρατηγικής που έχει σχεδιάσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων της και της σύνδεσης τους με την αναβάθμιση του τουριστικού της προϊόντος.

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πρωτογενούς Τομέα, κ. Φιλήμων Ζαννετίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης ενώ την αντιπροσωπεία καλωσόρισαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, κ. Θωμάς Μπέγκας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Λεονταρίτης στάθηκε στους δεσμούς των δύο Περιφερειών, στη σημασία που έχει η ανάδειξη των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων, αλλά και στην αξία της αυτενέργειας, για να ξεπεραστεί η κρίση. Ακόμη, τόνισε ότι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, η πιστοποίησή τους και η ανάπτυξη της γαστρονομίας, θα συμπληρώσουν την τουριστική ταυτότητα των νησιών.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σημείωσε τον καθοριστικό ρόλο που έχει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην οικονομική ανάπτυξη που πρέπει να υπάρχει στη χώρα, αφού έχει και τη γνώση και τη δύναμη να αναδείξει τα τοπικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής χωρίς τις αγκυλώσεις του Κράτους. Ενώ τόνισε και το μεγάλο βάρος που ρίχνει η Περιφέρεια της Ηπείρου στην προστασία και στην ανάδειξη του πρωτογενούς της τομέα, αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλεται για να ενδυναμωθεί η τουριστική της ανάπτυξη.

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, κ. Μπέγκας αναφερόμενος στην αναγκαιότητα της σύνδεσης του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα, δηλαδή τον τουρισμό, υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει ένας συνδυασμός δράσεων και ότι «μόνο μέσα από τη συνέργεια μπορούμε να διαφημίσουμε και να προωθήσουμε τα προϊόντα του τόπου μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πρωτογενούς Τομέα, κ. Ζαννετίδης από τη πλευρά του, επεσήμανε ότι όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, την οικονομία και όλο το ευρύ φάσμα της δημόσιας διοίκησης, θα πρέπει να γνωρίζουν σε βάθος τα θέματα του τόπου τους, ενώ τόνισε ότι οι Κυβερνώντες θα πρέπει να συνδιαλέγονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών. Τέλος, περιέγραψε τους κοινούς τομείς δράσεις, που μπορούν να αναλάβουν οι δύο Περιφέρειες σε οικονομικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο και τα οφέλη που μπορούν να υπάρξουν μέσα από μια συντεταγμένη συνεργασία.

Η Αιγαιακή Κουζίνα στην Ήπειρο: Η αξία των τοπικών προϊόντων και η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος Η Αιγαιακή Κουζίνα στην Ήπειρο: Η αξία των τοπικών προϊόντων και η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 18, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.