Ο κόσμος ξύπνησε και πήρε χαμπάρι τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας


“Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.
(Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας)



Αξίζει να πούμε μπράβο στην Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, για το σημαντικό ενδιαφέρον που δείχνουν στην ευρύτερη περιοχή, που με τις πράξεις και τα έργα τους την αναβαθμίζουν σε μεγάλο βαθμό, κάνοντας την άξιο ανταγωνιστή και τοποθετώντας την πιο ψηλά ποιοτικά.

Ένα έργο που περιμένουν όλοι οι δημότες, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, που θα αλλάξει ριζικά την ποιότητα ζωής όλων μας, ένα Έργο που ξεκίνησε η Περιφέρεια και που πέτυχε η Περιφέρεια, και μιλάω για το αποχετευτικό σε Σύβοτα, Πέρδικα, Αρίλα (http://www.thespro.gr/2016/04/blog-post_85.html)

Ένα ακόμα έργο που επίσης αναβαθμίζει την περιοχή, είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου Σύβοτα – Πέρδικα (http://www.thespro.gr/2016/05/110000.html )

Δεν αξίζουν μπράβο αυτές οι ενέργειες? Και βέβαια.

Στην αντίθετη όχθη, ο Δήμος Ηγουμενίτσας με δειλά βήματα, όχι και γενναία θα έλεγα, αντί να παραδειγματιστεί από προηγούμενους Δημάρχους (που έλυναν προβλήματα, και βέβαια δεν δημιουργούσαν νέα, και ταυτόχρονα αναβάθμιζαν την περιοχή, που διατέλεσαν επί σειρά ετών στο Δημαρχείο ορισμένοι), κάνει το αντίθετο, και μάλιστα με πράξεις οι οποίες δεν επιβαρύνουν οικονομικά το Ταμείο του Δήμου…

Βλέπετε, άλλοι Δήμοι ανά την Ελλάδα, προσπαθούν με Αποφάσεις να μετατρέψουν έναν δρόμο σε πεζόδρομο, και εδώ κάνουν το αντίθετο… Τον Πεζόδρομο Δρόμο….

Ο πιο εμπορικός πεζόδρομος στα Σύβοτα έχει μετατραπεί σε δρόμο ελεύθερης προσπέλασης από όλα τα τροχοφόρα, ενώ πλέον έχει την ιδιότητα του πεζόδρομου μόνο στα χαρτιά. Επίσης ο Δήμος Ηγουμενίτσας έχει συμβάλει ενεργά, άμεσα και έμμεσα στην υποβάθμιση της περιοχής, στην μη ασφαλή μετακίνηση των πεζών και σαφώς στην μείωση των εσόδων λόγω είσπραξης από τα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων…..

Ποιος πρέπει να παραδειγματιστεί άραγε από ποιόν? Η Περιφέρεια από τον Δήμο? Ή ο Δήμος από την Περιφέρεια?

Το πιο τραγικό είναι όταν ανακαλύπτεις από πρόσωπα που έχει εμπιστευθεί ο κόσμος, να λένε για αποφάσεις και καταστάσεις που είτε δεν γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα, είτε έχουν άλλους λόγους, είτε δεν καταλαβαίνουν τι πρέπει να πουν.

Πιο συγκεκριμένα με τηλεφωνικό μου αίτημα στην Αστυνομία Θεσπρωτίας την Τρίτη 11/05/2016 και ώρα περίπου 18:45, ανέφερα ότι άγνωστοι έκλεισαν τον υποτιθέμενο δρόμο στα Σϋβοτα με εμπόδια, στην συνέχεια ο Αξιωματικός Υπηρεσίας επικοινώνησε με τον πλέον αρμόδιο για να ενημερωθεί, τον Αντιδήμαρχο, κ. Σωτήρη Μήτση, και του ανέφερε πως εκτός από την απόφαση που έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο, την 128/2016, έχουν λάβει και έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, και συνεπώς είναι ορθή η πράξη για το κλείσιμο του υποτιθέμενου δρόμου.

Παρακάτω έχω και το αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων της Αστυνομίας, αλλά και σημερινό έγγραφο, ημέρα Παρασκευή 13/05/2016 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που λέει το αντίθετο….!!!! Όχι έγκριση δεν έχει δώσει ακόμα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά ούτε έχει προβεί στον έλεγχο της απόφασης.









Δηλαδή 2 μέρες νωρίτερα ο Αντιδήμαρχος βεβαίωνε τον Αξιωματικό Υπηρεσίας πως έχουν πάρει έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απορρίπτει τα λεγόμενα του Αντιδήμαρχου….

Αναρωτιέμαι λοιπόν, μέχρι πότε η Αστυνομία θα ανέχεται ψευδείς δηλώσεις και μάλιστα από εκλεγμένα πρόσωπα στον Δήμο Ηγουμενίτσας? (έχει ξαναγίνει)

Σημασία δεν έχει αν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να είναι άμεσα εκτελεστέα μέχρι την οριστική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά θα μπορούσε να περιοριστεί μόνο σε αυτό ο Αντιδήμαρχος και να μην προχωρήσει σε ψευδείς δηλώσεις που άλλο σκοπό έχουν.

Αυτές οι ενέργειες μόνο εμπιστοσύνη δεν μπορούν να καλλιεργήσουν μεταξύ Δήμου και Αστυνομίας, αλλά ούτε και μεταξύ Δήμου και Αποκεντρωμένη Διοίκησης, που ακόμα και σε αυτήν την σχέση υπάρχουν ρήγματα. Με πρόσφατη προσφυγή μας, στην 1η αιτιολογία ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑ ΟΡΓΑΝΟΥ αναφέρουμε πως ψήφησε κάποιος στο Δημοτικό Συμβούλιο,,, ενώ απουσίαζε…!!!!! Δείτε εδώ http://www.thespro.gr/2016/05/blog-post_46.html

Δε νομίζω ότι ο κόσμος κοιμάται και δεν έχει αντιληφθεί το τι πραγματικά συμβαίνει με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, δεν κοιμάται κανένας, αλλά ο κόσμος έχει δείξει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Δήμο, έχει δώσει στην ουσία λευκή επιταγή, και έτσι ενεργούν γνωρίζοντας ότι δεν θα τα προσέξει κανείς τα λάθη (?).

Υπάρχει τελικά 2ος Δήμαρχος με το επιτελείο του (ο 1ος μας την έκανε στην Περιφέρεια), να αναλάβει τα ηνία του Δήμου και να λυθούν άμεσα προβλήματα που μόνο μπελάδες φέρνουν σε επαγγελματίες και πολίτες?

Όσο για την Αστυνομία Θεσπρωτίας, τα συμπεράσματα και η κριτική δικά της.....



“Είμαι χαζός, σύμφωνοι, αλλά με πιάνει τρόμος όταν βλέπω πώς έχουν καταντήσει τον κόσμο όλοι αυτοί οι έξυπνοι…." 
Wolinski, 1934-2015, Γάλλος σκιτσογράφος”



Με εκτίμηση
Βαφειάδης Αναστάσιος
Ο κόσμος ξύπνησε και πήρε χαμπάρι τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας Ο κόσμος ξύπνησε και πήρε χαμπάρι τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.