Βιβλιοκριτικές του βιβλίου του Σωτήρη Λ. Δημητρίου «Μείναμε εμείς…!»



Έγραψε για το βιβλίο: «Μείναμε εμείς…!» του Σωτήρη Λ. Δημητρίου η συγγραφέας-ποιήτρια, κ. * Αλεξάνδρα Παυλίδου Θωμά: 
"Ένα ωραίο βιβλίο Διάβασα με πολύ προσοχή το βιβλίο "Μείναμε εμείς" του Σωτήρη Δημητρίου. Μου άρεσε. Είναι ένα βιβλίο σχεδόν ιστορικό. Θα έλεγα πως είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα. Το διάβασα δυο φορές, αυτό είναι το χούι μου. Κάθε φορά ανακάλυπτα κομμάτια της ζωής μου,, τότε,, παλιά ,,πολύ παλιά. Έζησα σε χωριά, όχι μόνο δίγλωσσα, μα διπλής εθνότητας [ αυτοπροσδιορισμού των κατοίκων] Έλληνες - Τούρκοι. Και ας ήταν εξισλαμισθέντες Έλληνες οι πιο πολλοί. μουσουλμάνοι. Εκεί σε χρόνους ιστορικούς πλέκεται η ιστορία του βιβλίου. Καλοτάξιδο το βιβλίο σας κύριε Δημητρίου.. Πολύ ωραίο και το εξώφυλλο σε ζωγραφική του πολυτάλαντου συγγραφέα, καθώς και οι ζωγραφιές μέσα στο βιβλίο. Το βιβλίο είναι 178 σελίδες, εκδόθηκε από την "ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ Α,Β.Ε.Ε." Πολύ περιποιημένη έκδοση. Ελπίζουμε σε νέα βιβλία. Η πατρίδα μας η Θεσπρωτία χρειάζεται πολλούς, να σκάψουν πνευματικά τη γη της , να βρουν, τα κρυμμένα της διαμάντια και να μας τα δώσουν προσφορά λυτρωτική ένος παραγκωνισμένου και ξεχασμένου τόπου. Δεν ξεχνάμε πως η γη των Θεσπρωτών, είναι η γη των Ελλήνων. Αλεξάνδρα Παυλίδου Θωμά. * 
Η Αλεξάνδρα Παυλίδου Θωμά, είναι συγγραφέας, ποιήτρια, βραβευμένο μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και μέλος της Διεθνoύς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. 
 
Εγραψε για το βιβλίο «Μείναμε εμείς…!» του Σωτήρη Λ. Δημητρίου ο Γιώργος Μιλτ. Σαλεμής, συγγραφέας του βιβλίου: «ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ» 
"Αγαπητέ Σωτήρη, ένα μεγάλο εύγε και πολλά συγχαρητήρια για την τόσο σημαντική συνεισφορά σου στην αυτογνωσία της πατρίδας! Ιδιαίτερα χρήσιμη και άκρως συγκινητική συνεισφορά στην ιστορία των Μικρών Πατρίδων, που όπως γράφω σε ένα κείμενο, γεννούν την Μεγάλη Πατρίδα. (Τουλάχιστον σε μας τους Έλληνες). Ελπίζω να βρω το χρόνο να κάνω μια λεπτομερέστερη αναφορά στα τόσο σημαντικά στοιχεία που παρατίθενται και που αποτελούν πραγματικά "ταμπούρια" στον αόρατο πόλεμο που συνεχίζουμε να διεξαγάγουμε εμείς οι Έλληνες Αρβανίτες. Όσο για το λογοτεχνικό μέρος πολλά δεν έχω να πω, καθώς δεν είμαι ειδικός. Θα σου πρότεινα όμως να συνεχίσεις με διηγήματα. Άλλωστε, στο τέλος, προς το διήγημα κινείσαι και συ ο ίδιος. Διηγήματα, είναι η λογοτεχνία της παράδοσής μας. Προφορικά διηγήματα άκουγες από τους παππούδες σου, διηγήματα έγραψε και ο Παπαδιαμάντης. Διηγήματα, κι εσύ, προς τα εγγόνια σου, για να σώσουμε ό, τι σώνεται και ό,τι αξίζει να σωθεί. Άλλωστε, φίλε, τα έχουμε τα χρονάκια μας και οσονούπω παππούδες θα λογιόμαστε.... Να είσαι καλά! "
 
Ακόμη πολλοί αναγνώστες, κολακευτικά σχολίασαν το βιβλίο, σε πολλά μέρη της πατρίδας μας και βέβαια στην ιδιαίτερη πατρίδα του συγγραφέα, την Θεσπρωτία. 

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε στην Θεσπρωτία: 
  • Βιβλιοπωλείο Μητσέλου Κύρου 8 Ηγουμενίτσα
  • βιβλιοπωλείο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ Παραμυθιά
Βιβλιοκριτικές του βιβλίου του Σωτήρη Λ. Δημητρίου «Μείναμε εμείς…!» Βιβλιοκριτικές του βιβλίου του Σωτήρη Λ. Δημητρίου «Μείναμε εμείς…!» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 26, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.