Τι δήλωσε ο υπουργός μεταφορών για τη Σιδηροδρομική Εγνατία



Ο Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ.Σπίρτζης, όπως και ο υπουργός Οικονομίας, Γεώργιος Σταθάκης, περιηγήθηκε στο περίπτερο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη ΔΕΘ, όπου συνομίλησε με τον πρόεδρο της εταιρείας, Παναγιώτη Θεοχάρη και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Φίλιππο Τσαλίδη. 
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ.Σπίρτζης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη έμφαση που δίδει η κυβέρνηση στην ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών, αλλά και στην επιδίωξη για τη δημιουργία της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, για την οποία όπως γνωστοποίησε, επιδιώκονται συνεργασίες με γειτονικά κράτη. 
Μάλιστα, μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τη συνεργασία με τη βουλγαρική πλευρά σε αυτό το πεδίο.

Υπενθυμίζεται ότι η Σιδηροδρομική Εγνατία αποτελεί έναν «διάδρομο» μήκους 565 χιλιομέτρων, με αφετηρία την Αλεξανδρούπολη και κατάληξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Το έργο περιλαμβάνει ενώσεις με το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (ΤΕΝ-Τ), ενώ μεταξύ άλλων εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην πραγματοποίηση της παράκαμψης του Βόσπορου μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης (από Βουλγαρία και Ρουμανία) με ασφάλεια και ταχύτητα.
Τι δήλωσε ο υπουργός μεταφορών για τη Σιδηροδρομική Εγνατία Τι δήλωσε ο υπουργός μεταφορών για τη Σιδηροδρομική Εγνατία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.