Εκτιμήθηκε η παραίτηση του Μητροπολίτη Άρτας

 

Ακόμη μεγαλύτερη έγινε η εκτίμηση του λαού της περιοχής Άρτας και όχι μόνο προς το πρόσωπο του κ.κ Ιγνατίου,του παραιτηθέντα μητροπολίτη Άρτας.

Μετά το πρώτο σοκ που προκάλεσε η είδηση της παραίτησής του, οι πάντες εκτίμησαν τη συνέπεια λόγων και πράξεων που διέκρινε ανέκαθεν τον ιεράρχη.

Τι κι αν ο Δεσπότης παραιτήθηκε για να ανοίξει το δρόμο προς το πνευματικό του τέκνο, πρωτοσύγκελο Θεολόγο Ντούβαλη, όπως πιστεύουν πολλοί, τι κι αν παραιτήθηκε από άποψη! Πάντα έλεγε πως ο άνθρωπος πρέπει να βρίσκει το θάρρος και το κουράγιο να φεύγει από θέσεις ευθύνης, από θέσεις εξουσίας, πριν καταστεί εντελώς ανήμπορος να προσφέρει αυτά που απαιτούν οι θέσεις διοίκησης.

Με άπειρα τέτοια αρνητικά παραδείγματα και από το χώρο της εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Άρτας ξεχώρισε και αγαπήθηκε γι αυτόν ακριβώς το λόγο. Γιατί έπραξε το ιδανικό. Γιατί υπήρξε συνεπής στα πιστεύω του.

Επιπλέον δεν κρύβει την επιθυμία του να τον διαδεχτεί ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολής του. Δημοσίως εξέφρασε με ειλικρίνεια την επιθυμία «να είναι το δικό μας παιδί» αντικαταστάτης του χωρίς αυτό να σημαίνει πως το θέμα έληξε.

Πάντως σε λιγότερο από μήνα θα υπάρχει νέος Δεσπότης στην Άρτα και τον Ιγνάτιο θα τον συναντάμε πιο συχνά στους δρόμους της πόλης να συζητά με όλους, με το γνωστό χαμόγελο, το χιούμορ και την πατρική σύνεση. Ή στους δασωμένους δρόμους των ορεινών, να πεζοπορεί, όπως τον γαλήνευε πάντα και στις κατασκηνώσεις στις Κρανιές να παίζει με τα παιδιά μπάλα..
 
Γράφει: Ρούλα Χρήστου  - EpirusPost
Εκτιμήθηκε η παραίτηση του Μητροπολίτη Άρτας Εκτιμήθηκε η παραίτηση του Μητροπολίτη Άρτας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.