Ηγουμενίτσα: Κι όμως για την Εφορία είναι ακόμη ζωντανή - Γι’ αυτό και το κατασχετήριο



Για την Εφορία είναι ακόμη ζωντανή!!! Όσον αφορά τη ΔΟΥ είναι ακόμα ζωντανή!!!... Στην απίστευτη αυτή διαπίστωση προέβη η Διευθύντρια της ΔΟΥ Ιωαννίνων Λίνα Μπούσιου, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων για την περίπτωση του κατασχετηρίου σε αποβιώσασα από το 2010!

Δεν παρέλειψε δε να εκφράσει τα... παράπονά της για τους δημοσιογράφους που δεν διασταύρωσαν την... είδηση!

Απορίας άξιον.... τι θα έπρεπε να διασταυρώσουμε! Το κατασχετήριο της ΔΟΥ ή το θάνατο της φορολογούμενης; Αν, ας πούμε, δημοσιεύσουμε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου θα πειστεί η ΔΟΥ που «μέχρι και σήμερα δε γνωρίζει το θάνατό της» ότι έχει πεθάνει;

Στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει δε, τα αδικαιολόγητα η κα Μπούσιου πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα:

Οι κληρονόμοι (δηλαδή η 97χρονη κατάκοιτη μητέρα της αποβιώσασας, μιας και η γυναίκα δεν είχε σύζυγο και παιδιά... και αυτό φαίνεται στην... «εικόνα του ΑΦΜ της») θα πρέπει να πάνε να κάνουν εκπρόθεσμη διακοπή (με πρόστιμο άραγε;;;) της επαγγελματικής της δραστηριότητας. Διαφορετικά ο λογιστής της!

Προφανώς θα... προσλάβει κάποιον από τον άλλο κόσμο!

Α! και να προσκομίσουν και τα βιβλία και τα στοιχεία του καταστήματος της αποβιώσασας! (Αν δεν τα έχουν θα πέσει κι άλλο πρόστιμο υποθέτουμε...)

Κατά τα λοιπά η Διευθύντρια της ΔΟΥ είπε κι άλλα ενδιαφέροντα!

Ότι στην εικόνα της φορολογούμενης φαίνεται ότι έχει να υποβληθεί φορολογική δήλωση από το 2010. Υποθέτουμε ότι από τότε έχει να υποβληθεί και συγκεντρωτική ΦΠΑ κλπ υποχρεώσεις που έχουν οι επιχειρήσεις. Αλλά για τη ΔΟΥ η φορολογούμενη αυτή παραμένει... ενεργή!



Υποθέτουμε ότι θα της επιβληθούν και τα σχετικά πρόστιμα για τη μη υποβολή δήλωσης!

Όμως, αυτή η έλλειψη δραστηριότητας έξι ολόκληρων ετών, δεν προβλημάτισε κανέναν πριν εκδοθεί το κατασχετήριο ώστε να αναρωτηθεί γιατί μια φορολογούμενη, τυπική καθ’ όλα σε όλη τη διάρκεια του βίου της, ξαφνικά... εξαφανίστηκε! Και να κοιτάξει να διαπιστώσει τι συμβαίνει!

Δεν προβλημάτισε κανέναν ούτε το γεγονός ότι η γυναίκα αν ζούσε θα είχε φτάσει τα 70 και θα έπρεπε να ήταν συνταξιούχος πλέον και όχι «ενεργή» καταστηματάρχης!

Αποκάλυψε όμως ότι πέρα από το φόρο του οικονομικού έτους 2009 για τον οποίο γίνεται η κατάσχεση... η μακαρίτισσα χρωστάει και ΕΝΦΙΑ... (για τον τάφο στο Πυρί;;;)

Και πετώντας για δεύτερη φορά τη μπάλα στην εξέδρα, προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες στη ΔΟΥ Ηγουμενίτσας, της οποίας ήταν φορολογούμενη και η οποία έχει την ευθύνη!

Αναρωτιόμαστε... ενημερώθηκε η ΔΟΥ Ηγουμενίτσας ότι επρόκειτο να εκδοθεί κατασχετήριο; Δηλαδή, ουδείς υπάλληλος της ΔΟΥ σε μια τόσο μικρή πόλη όση η Ηγουμενίτσα, δεν ήξερε ότι η γυναίκα έχει πεθάνει; Δύσκολο να το πιστέψουμε!

Φανταζόμαστε ότι αύριο – μεθαύριο θα ‘ρθει κι ένα κατασχετήριο από τον ΟΑΕΕ - ΤΕΒΕ για τις ασφαλιστικές εισφορές της μακαρίτισσας! Να έχουν μόνο χρεώσει και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη! Μπορεί να τη χρησιμοποίησε εκεί στον άλλο κόσμο!

Εν κατακλείδι: Ένα «συγγνώμη λάθος» αρκούσε! Το να εγκαλείς την 97χρονη μάνα, επειδή δεν... έπραξε τα, σύμφωνα με τη ΔΟΥ, «δέοντα», δεν περιποιεί τιμή για την υπηρεσία!

Η οποία υπηρεσία... ας κοιτάξει να πράξει εκείνη τα δέοντα... ώστε να μη ξαναστείλει κατασχετήριο σε πεθαμένο!

Τέλος δεν χρειάζεται να κάνει τον γύρο της Ηπείρου η Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων ψάχνοντας την πηγή μας. Άλλωστε δεν είναι αυτό το μείζον.. Κι επιτέλους... 

Σε αυτό το κράτος ας μάθουν οι δημόσιες υπηρεσίες να επικοινωνούν η μία με την άλλη και να συνεργάζονται για τα αυτονόητα!

Ηγουμενίτσα: Κι όμως για την Εφορία είναι ακόμη ζωντανή - Γι’ αυτό και το κατασχετήριο  Ηγουμενίτσα: Κι όμως για την Εφορία είναι ακόμη ζωντανή - Γι’ αυτό και το κατασχετήριο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 14, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.