ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΕΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Κάθε χρόνο και χειρότερα! 
Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα που βγαίνει με αφορμή και από τις πρόσφατες πλημμύρες στον νομό μας, ιδιαίτερα στην πόλη της Ηγουμενίτσας που κατά τα άλλα αποτελεί την πύλη της Ευρώπης.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι πρώτες Φθινοπωρινές βροχές αποκαλύπτουν με τον πιο τραγικό τρόπο την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών που βρίσκονται ανοχύρωτα στο έλεος των καιρικών φαινομένων.

Ταυτόχρονα αποκαλύπτουν τις τεράστιες ευθύνες τόσο της κεντρικής Διοίκησης του κράτους, όσο και της τοπικής, που όλα αυτά τα χρόνια αρέσκονται να εκφράζουν ευχολόγια να μην χειροτερέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Οι καιρικές συνθήκες όμως δεν αντιμετωπίζονται με ευχές και προσευχές, αλλά με έργα.

Η εκπόνηση και υλοποίηση ενός αντιπλημμυρικού σχεδιασμού για όλη τη χώρα, θα μείωνε τους κινδύνους και τις βαριές συνέπειες, ακόμη και με τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, όπως συμβαίνει σταθερά κάθε χρόνο και ταυτόχρονα, θα έδινε δουλειά σε χιλιάδες άνεργους οικοδόμους που μαστίζονται από παρατεταμένη και μεγάλη σε μέγεθος ανεργία.

Η Ομοσπονδία οικοδόμων Ελλάδας, εδώ και χρόνια έχει συγκεκριμένη και επεξεργασμένη πρόταση, τόσο για αντιπλημμυρική προστασία, όσο και για αντισεισμική θωράκιση της χώρας εξίσου σοβαρότατο ζήτημα γιατί είναι γνωστό σε όλους μας ότι κατοικούμε σε σεισμογενή εδάφη και ότι τα περισσότερα κτήρια, κυρίως δημόσια (σχολεία κ.λ.), έχουν οικοδομηθεί προ 30κονταετίας και βάλε.

Τα αντισεισμικά – αντιπλημμυρικά έργα όμως δεν ιεραρχούνται ως προτεραιότητα από την εκάστοτε κυβέρνηση και την τοπική Διοίκηση γιατί θεωρούνται αντιαναπτυξιακά.

Και εδώ μπαίνει το ερώτημα: τι ανάπτυξη θέλουμε; Θέλουμε ανάπτυξη που να προωθεί και να ικανοποιεί τα κέρδη των μεγαλοκατασκευαστών η ανάπτυξη που να ικανοποιεί τις ανάγκες των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών;

Το Συνδικάτο Οικοδόμων, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του σε όλους τους μικροεπαγγελματίες, τους μικρομαγαζάτορες, τους μικρομεσαίους αγρότες, σε όλες τις εργατικές λαϊκές οικογένειες που έπαθαν ζημιές από τις πρόσφατες νεροποντές.

Τους καλούμε μαζί με τους συναδέλφους μας οικοδόμους, άνεργους, να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα, χωρίς καμιά καθυστέρηση:

- τη συντήρηση και ενίσχυση των όποιων αντιπλημμυρικών υποδομών υπάρχουν.

- τον σχεδιασμό και την υλοποίηση από την τοπική Διοίκηση αντιπλημμυρικών έργων, που να προστατεύουν τα λαϊκά νοικοκυριά, τις αγροτικές καλλιέργειες, που να μηδενίζουν τον κίνδυνο σε περιοχές όπου τα παιδιά μας πηγαίνουν σχολείο.

- Την έκτακτη ενίσχυση όσων επλήγησαν, για αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν. - Την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης που η ίδια η ζωή φέρνει την αναγκαιότητα τους στο προσκήνιο.


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΕΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ  ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΕΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 14, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.