Στην αναμονή Δήμοι και άνεργοι - Πάει για το νέο έτος η κοινωφελής εργασία


Στην αναμονή βρίσκονται τόσο οι περισσότεροι Δήμοι όσο και χιλιάδες άνεργοι που περιμένουν μια μικρή ανάσα μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας!

Παρότι η αρμόδια Υπουργός, δήλωνε ότι το πρόγραμμα θα ανοίξει για όλους τους Δήμους τον Σεπτέμβριο, δυστυχώς οδηγείται από παράταση σε παράταση...

Ούτε το Νοέμβριο τελικά κάτι τέτοιο έγινε εφικτό, όπως προέβλεπε ο κυβερνητικός σχεδιασμός, ενώ τώρα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ θα βγει εντός του Δεκεμβρίου!

Οι Δήμοι, εδώ κι ένα μήνα περίπου, έχουν κληθεί να προχωρήσουν στις δηλώσεις των ειδικοτήτων των εργαζομένων που επιθυμούν να προσλάβουν. Και παρότι η διαδικασία αυτή έκλεισε εγκαίρως, ακόμη περιμένουν την προκήρυξη του προγράμματος που θα τους επιτρέψει, ως ένα βαθμό, να καλύψουν κενά και να ανταποκριθούν σε ανάγκες της καθημερινότητας.

Έτσι όμως όπως οδηγούνται τα πράγματα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η χρονιά θα τελειώσει χωρίς να έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς ακόμη κι αν η προκήρυξη δημοσιευθεί εντός του Δεκεμβρίου, η διαδικασία για την πρόσληψη δεν πρόκειται για ολοκληρωθεί τον ίδιο μήνα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα από την προκήρυξη της δεύτερης πιλοτικής εφαμρογής που έγινε τον Οκτώβριο και από την Ήπειρο περιλαμβάνει μόνο τον Δήμο Πρέβεζας.

Σημειώνεται ότι πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας υλοποιεί μέχρι στιγμής μόνο ο Δήμος Άρτας, ο οποίος είχε επιλεγεί ως ένας της πρώτης πιλοτικής φάσης του προγράμματος.



 
Στην αναμονή Δήμοι και άνεργοι - Πάει για το νέο έτος η κοινωφελής εργασία Στην αναμονή Δήμοι και άνεργοι - Πάει για το νέο έτος η κοινωφελής εργασία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.