Ψήφισμα της Π.Ε.Δ. Ηπείρου για τις περικοπές στους πόρους των ΟΤΑ





Η μείωση των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, την τελευταία εξαετία κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 60%, οδήγησε τους Δήμους σε απελπιστική οικονομική κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό και στην δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία, οι Δήμοι προσπαθούν να σταθούν όρθιοι και να παρέχουν ουσιαστικές υπηρεσίες στους πολίτες αλλά και στις διάφορες κοινωνικές ομάδες, που τις έχουν ιδιαίτερη ανάγκη σήμερα.

Δυστυχώς, για μία ακόμη χρονιά, η Αυτοδιοίκηση γίνεται ο «στόχος» της Κεντρικής Κυβέρνησης. Η νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 10% για το 2017, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους Δήμους. Θα υποχρεώσει τους Δήμους να αυξήσουν την επιβάρυνση προς τους δημότες, αφενός για να επιτευχθεί πλεόνασμα, που έχει τεθεί ως στόχος, και αφετέρου, να ισοσκελιστούν οι προϋπολογισμοί.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν μπορεί να αποδεχθεί τα τετελεσμένα που επιχειρείται να δημιουργηθούν μέσω του νέου προϋπολογισμού. Θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην απόδοση της νέας γενιάς παρακρατηθέντων, από το 2009 έως και σήμερα, και να αναπληρώσει την εκ νέου μείωση κατά 10% των πόρων μας για το 2017.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες περικοπές.





Ψήφισμα της Π.Ε.Δ. Ηπείρου για τις περικοπές στους πόρους των ΟΤΑ Ψήφισμα της Π.Ε.Δ. Ηπείρου για τις περικοπές στους πόρους των ΟΤΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.