Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο δίκη των δύο Αλβανών που συνελήφθησαν στην Κακαβιά με προπαγανδιστικό υλικόΥπό πλήρη μυστικότητα συνεχίζονται από την ΕΥΠ οι έρευνες για τη δράση των Αλτίν Τάφα και Αγκίμ Ασλάνι, που συνελήφθησαν στην Κακαβιά να μεταφέρουν στην Ελλάδα προπαγανδιστικό υλιικό, βιβλία και χάρτες της "Μεγάλης Αλβανίας". 
Μπορεί οι δύο υπάλληλοι του αλβανικού ΥΠΕΞ να υποστήριξαν ότι θα παρέδιδαν το υλικό που κατασχέθηκε, στην αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα, με σκοπό να διανεμηθεί σε Αλβανούς μαθητές, που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία, όμως ερευνάται σχολαστικά η δράση τους. 
Αύριο Παρασκευή 18 Νοεμβρίου θα γίνει η δίκη τους στα Ιωάννινα και οι δυο τους, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της προσπάθειας εισαγωγής και διακίνησης έντυπου υλικού με προπαγανδιστικό χαρακτήρα και περιεχόμενο. 
Από την πλευρά της Αλβανίας γίνεται σκόπιμα προσπάθεια να ανέβουν οι τόνοι, ως αντίπραξη για τις δικαιολογημένες καταγγελίες που συνόδευσαν τις φασιστικές αλβανικές προκλήσεις κατά της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Χιμάρα. 
Το σίγουρο όμως είναι, ότι οι ελληνικές αρχές έχουν αυστηροποιήσει τους συνοριακούς ελέγχους, που πλέον είναι εξονυχιστικοί, όπως άλλωστε προβλέπεται από τη Συνθήκη Σένγκεν για τους πολίτες τρίτων χωρών, όπως είναι η Αλβανία.


 
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο δίκη των δύο Αλβανών που συνελήφθησαν στην Κακαβιά με προπαγανδιστικό υλικό Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο δίκη των δύο Αλβανών που συνελήφθησαν στην Κακαβιά με προπαγανδιστικό υλικό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2016 Rating: 5

Σελίδες