ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ






Συνάδελφοι Οικοδόμοι, Έλληνες και μετανάστες, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες στον χώρο των κατασκευών, η Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ είναι δική μας υπόθεση!

Κανένας να μην πάει για δουλειά, κανένας να μην μείνει κλεισμένος στο σπίτι του και να κλαίει την μοίρα του.

Όλοι στους δρόμους, όλοι στην συγκέντρωση του Συνδικάτου και των άλλων Σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.Μ.Ε.



Συνάδελφοι: Κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, εξαπολύουν νέο γύρο επίθεσης με αντεργατικά μέτρα, για να θωρακίσουν ακόμη περισσότερο τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, των βιομηχάνων, τραπεζιτών και εφοπλιστών.

Βάζουν ξανά στο στόχαστρο μισθούς και συντάξεις και ότι απέμεινε από κοινωνικές παροχές.

Εδραιώνουν και επεκτείνουν τις ευέλικτες μορφές εργασίας, βάζοντας ταφόπλακα στις Σ.Σ.Ε., μονιμοποιούν την δουλειά – λάστιχο με μεροκάματα ξεφτίλας 28 έως 35 ευρώ. Λύνουν τα χέρια των μεγαλοκατασκευαστών να απολύουν όσους θέλουν όποτε θέλουν και να προσλαμβάνουν νέους με τους δικούς τους όρους που θα τους εξασφαλίζουν ακόμη περισσότερα κέρδη.

Έχουν στα σκαριά νέο συνδικαλιστικό νόμο που βάζει εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων, την λειτουργία των Σωματείων, το δικαίωμα στην Απεργία.

Μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι να αποδεχτούμε σαν πρόβατα την σφαγή μας.

Θέλουν με κάθε τρόπο, με τρομοκρατικά διλήμματα, ψεύτικες υποσχέσεις και αυταπάτες, με νόμους και ψηφίσματα, να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, να περάσει η αντίληψη «ότι έγινε, έγινε και δεν μπορεί τίποτε άλλο να γίνει» παρά μόνο να συμβιβαστούμε οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, όσοι ακόμα εργάζονται με την φτώχια, την ανεργία και την ανέχεια, με την βαρβαρότητα που απορρέει από τον δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Τα νέα μέτρα που παίρνουν είναι συνέχεια των προηγούμενων, δεν είναι προσωρινά, έρχονται για να μείνουν. Γι αυτό και κανένας μας δεν πρέπει να τα αντιμετωπίζει με απάθεια, να μην μένει θεατής στην κλιμακούμενη αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση.

Συνάδελφοι, αν δεν τους σταματήσουμε, δεν θα σταματήσουν.

Έχουν στα σκαριά και 4ο μνημόνιο, νέα συμφωνία, νέα επώδυνα μέτρα που θα φορτώσουν στις πλάτες μας.

Γι αυτό και η απόφαση μας πρέπει να είναι μία και μοναδική: με τον αγώνα μας, με την συμμετοχή μας στις απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις, να ανατρέψουμε την σημερινή βαρβαρότητα και να ανοίξουμε τον δρόμο για άλλου είδους ανάπτυξη, με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής, έξω από τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, με εργατική – λαϊκή εξουσία, με διαγραφή του χρέους, αξιοποιώντας όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας που είναι άφθονες, μια ανάπτυξη που θα ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας με εργασία για όλους, Υγεία – Παιδεία - Πολιτισμό – ψυχαγωγία!

Συνάδελφοι, παίρνουμε στα χέρια μας την υπόθεση για την επιτυχία της απεργίας.

Μπορούμε και έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε την ζωή και το μέλλον των οικογενειών μας. Να βροντοφωνάξουμε ότι δεν θα σκύψουμε το κεφάλι και θα αγωνιστούμε μέχρι να βγούμε εμείς νικητές.

Όλοι στον αγώνα, όλοι στην απεργία Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, όλοι στην συγκέντρωση των Σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.Μ.Ε. ώρα 10.30 μπροστά στον ΟΤΕ

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε! 

Η Διοίκηση του Συνδικάτου



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.