ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΤο Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας διοργανώνει εκπαιδευτική εκδρομή στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, προκειμένου γονείς και μαθητές να παρακολουθήσουν την παράσταση «Οικογένεια Νώε».

Πρόκειται για την ιστορία του κατακλυσμού, όπως την μετέφεραν στο θέατρο η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος, σκηνοθετεί η Στέλλα Μιχαηλίδου.

Λίγα λόγια για το έργο

Ενώ ένας ολόκληρος κόσμος βυθίζεται, μια κιβωτός παλεύει με τα κύματα. Ο προνοητικός Νώε, τα παιδιά και τα εγγόνια του, μαζί με δεκάδες ζώα, όχι μόνο ήμερα αλλά και άγρια, ταξιδεύουν και αγωνίζονται για την επιβίωση.


Εναντίον τους δεν είναι μόνο τα κύματα, αλλά, στιγμές στιγμές, και οι μεταξύ τους σχέσεις. Στον περιορισμένο χώρο της κιβωτού, οι συγκάτοικοι συγκρούονται και συμφιλιώνονται, θυμώνουν και συγχωρούν, διαφωνούν και συνεργάζονται, απογοητεύονται και ελπίζουν. Γνωρίζουν καλύτερα τους άλλους αλλά και τον εαυτό τους. Κι αναρωτιούνται για ένα σωρό πράγματα: για τη φύση, τη θέση μας μέσα σε αυτήν, πόσο μαθαίνουμε μέσα από την ιστορία, πόσο ανοιχτοί είμαστε στο καινούργιο. Αν και σπάνια παίρνουν ικανοποιητικές απαντήσεις, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν την αξία του ταξιδιού.


ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Δημήτρης Κριτσίμης (κλαρινέτο),

Γιάννης Μαστρογιάννης (βιολί), Παναγιώτης Μπάρλας (πιάνο).
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Σελίδες