Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη συνάντηση Κουρουμπλή με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας




Από την τοποθέτηση της Λ.Σ. κατά την συζήτηση της κάλυψης των εξόδων μετακίνησης του Δημάρχου στην Αθήνα με σκοπό την συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και της Διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε.
Η Λ.Σ. κατά παράδοση ψηφίζει τις μετακινήσεις του Δημάρχου που έχουν σχέση με την προώθηση ζητημάτων του Δήμου. Αυτή δεν θα την ψηφίσουμε.
Σας έχουμε επανειλημμένα ζητήσει τόσο έγγραφα όσο και προφορικά σχεδόν σε κάθε Δ.Σ. την σύγκληση του Δ.Σ. με θέμα το ξεπούλημα του λιμανιού και της «χερσαίας ζώνης». Πράγμα που δεν το κάνατε από τον Σεπτέμβρη που στείλαμε την πρώτη επιστολή.
Πάτε για συνάντηση με τον κ. Κουρουπλή και την ΟΛΗΓ Α.Ε.. Να διαπραγματευτείτε τι;;; Τι διεκδικεί ο Δήμος; Χωρίς απόφαση του Δ.Σ. τέτοια συνάντηση δεν μπορεί να γίνει.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ότι οι επικεφαλείς των παρατάξεων στον Δήμο συμφωνήσαμε σε διεκδικητικό πλαίσιο. Μπορεί να διαφωνούμε πολιτικά αλλά πρέπει να λέμε τα πράγματα όπως ακριβώς συμβαίνουν. 
Αυτό που συμφωνησαμε οι επικεφαλείς είναι ότι διαφωνούμε ,τόσο με την αρχική πρόταση της ΟΛΗΓ Α.Ε. όσο και μεταξύ μας. Για αυτό συμφωνήσαμε να έλθει το θέμα στο Δ.Σ. Πράγμα που δεν έγινε. Παρόντες στην σημερινή συνεδρίαση είναι η Δήμητρα Γούλα και ο Γιάννης Γόγολος ας με διαψεύσουν.
Το δίλλημα να πάει η να μην πάει ο Δήμαρχος στην συνάντηση ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΟ. Το δίλλημα είναι το ΠΩΣ θα πάει. ΤΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΛΗΣΕΙ;ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΠΑΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ;
Ας συνεδριάσει το Δ.Σ. με αυτό το θέμα άμεσα και μετά να πάει. Γιατί δεν το κάνετε; Την πλειοψηφία του Δ.Σ. την ελέγχετε. Μπορείτε να πάρετε απόφαση να τα ξεπουλήσετε όλα, αν ψηφισθεί από το Δ.Σ. Αλλά να πάτε έτσι στην συνάντηση δεν έχει νόημα.
Δεν είναι σωστή η διαδικασία του «να δούμε τι μας δίνουν» και μετά συνεδριάζουμε. Όπως δεν είναι αλήθεια ,αυτό που ειπώθηκε, ότι έτσι έγινε και στην Πάτρα που έχει κομμουνιστή Δήμαρχο.
Η αλήθεια είναι ότι στην Πάτρα υπήρχε συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο με απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου. 
Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος έκανε έργα στον συγκεκριμένο χώρο που διεκδικούσε ,ανάπλαση του χώρου που απολαμβάνει ήδη ο λαός της Πάτρας. 
Η αλήθεια είναι ότι η Δημοτική Αρχή της Πάτρας οργάνωσε μαζικές διαδηλώσεις και διάφορες εκδηλώσεις διεκδικώντας το παραλιακό μέτωπο. 
Ότι πέτυχε δεν το έκανε «πίνοντας καφέ» με τους αρμόδιου υπουργούς. 

Αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει και στον Δήμο και όχι συμβούλια και διαβούλια. 
Αρκετά τέτοια γίνανε και έχουμε σαν απτό αποτέλεσμα την παραχώρηση της «χερσαίας ζώνης» στην ΟΛΗΓ Α.Ε., στις 31/08/16 από το υπουργείο Ναυτιλίας. 
Πράγμα που πληροφορηθήκαμε αρκετά μετά τις συναντήσεις που είχατε με τον κ. Πιτσιώρλα τον Σεπτέμβρη.

Με αυτές τις σκέψεις καταψηφίζουμε τα έξοδα μετακίνηση του Δήμαρχου στην Αθήνα , δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεση μας στην μεθόδευση ξεπουλήματος του λιμανιού αλλά και του παραλιακού μετώπου του Δήμου της Ηγουμενίτσας.

Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»
Δώρης Δήμας 



Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη συνάντηση Κουρουμπλή με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη συνάντηση Κουρουμπλή με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.