Ξεκινάνε την 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης




 
Την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την πανελλαδική ανάπτυξη του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα keaprogram.gr, είτε στους δήμους, είτε στα ΚΕΠ.

Το Κ.Ε.Α. θα αναπτυχθεί στους 325 Δήμους της χώρας, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες 700 έως 800.000 συμπολιτών μας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Φωτίου διευκρίνισε ότι όσοι από τους δικαιούχους υποβάλουν τις αιτήσεις μέσα στον Φεβρουάριο θα πάρουν κανονικά ότι δικαιούνται και ως εκ τούτου «δεν χρειάζεται να σπεύσουν όλοι την πρώτη ημέρα αλλά ούτε και την τελευταία».
Για τους φιλοξενούμενους σημείωσε πως για λόγους δικαιοσύνης ισχύει το πλαφόν με βάση τον αριθμό των ατόμων που κατοικούν στο ίδιο νοικοκυριό. Διευκρίνισε πως αν ένας δικαιούχος έχει εισόδημα, τότε θα δίνεται συμπληρωματικά η διαφορά έως το πλαφόν, ανάλογα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί για κάθε κατηγορία.

Όπως ξεκαθάρισε, το ΚΕΑ διασφαλίζει το πλαφόν του ποσού του δικαιούχου και εάν έχει και άλλα εισοδήματα θα λαμβάνει τη διαφορά. Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα παιδιά τους δικαιούνται να ενταχθούν σε βρεφονηπιακό σταθμό, έχουν δωρεάν τρόφιμα στα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Αναλυτικά τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα.

Επίσης, πρόσθεσε, στόχος είναι, το 10% των δικαιούχων ανέργων να μπει στην αγορά εργασίας, εντός του 2017.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η δημιουργία 254 Κέντρων Κοινότητας σε ισάριθμους Δήμους, τα οποία θα στελεχωθούν, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, από προσωπικό 700 εξειδικευμένων ατόμων. 
Στα συγκεκριμένα κέντρα οι πολίτες θα απευθύνονται για τα ασφαλιστικά θέματα. 


 
Ξεκινάνε την 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Ξεκινάνε την 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.