Ηγουμενίτσα: "Δυο γαϊδάροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα"




Σειρά ανακοινώσεων έχουν εκδώσει το τελευταίο μήνα, τόσο η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας όσο και η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ύφος "κατόπιν ενεργειών μου".

Και οι τρεις ανακοινώσεις (2 του Δήμου και 1 του ΣΥΡΙΖΑ) αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου προς ιδιώτες - προμηθευτές, για οφειλές λόγω εφαρμογής του   σχεδίου πόλης και προς προσωπικό, κυρίως, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Και οι δύο πλευρές (Δήμος και ΣΥΡΙΖΑ) στις ανακοινώσεις τους, προσπαθούν να καρπωθούν, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, την αποπληρωμή των χρεών.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αναφέρει χαρακτηριστικά: "Η Δημοτική Αρχή, πιστή στις εξαγγελίες της για την αποπληρωμή των επί σειρά πολλών ετών ανεξόφλητων χρεών του, κάνει πράξη την οικονομική εξυγίανση του Δήμου Ηγουμενίτσας".

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του αναφέρει στην ανακοίνωσή του: "Η κυβέρνηση στην προσπάθεια της έμπρακτης στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης αναγνωρίζοντας το σημαντικό της ρόλο, προχώρησε στην έκτακτη επιχορήγησή της με ένα ποσό 326 εκατομμυρίων Ευρώ για τα έτη 2016-2017".

Η αλήθεια όμως είναι λίγο διαφορετική.

Τα χρήματα αυτά, είναι χρήματα του Ελληνικού Λαού και όχι της Ρεγγίνας ή του Παύλου.

Τα χρήματα αυτά, τα οφείλει το Ελληνικό Κράτος στους ιδιώτες και στο προσωπικό εδώ και μία δεκαετία.

Θέλει πολιτικό θράσος να πανηγυρίζεις που ξεχρεώνεις, μέρος των οφειλών σου, έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια. 

Η οικονομική ανάπτυξη της κοινωνίας και η οικονομική εξυγίανση του Δήμου, δεν μπορεί να γίνει μόνο με την αποπληρωμή παλαιών χρεών.

Θέλει όραμα, στόχους, όρεξη και επενδυτικό προγραμματισμό.

Όταν πράξετε τα παραπάνω, τότε μπορείτε να βγάλετε όσες ανακοινώσεις θέλετε, χωρίς να νιώθει ο κόσμος τον εμπαιγμό σας.

Η εποχή που ένα "κατόπιν ενεργειών μου" εξασφάλιζε την επανεκλογή, σε τοπικό ή κεντρικό επίπεδο, θέλουμε να πιστεύουμε πως έχει περάσει ανεπιστρεπτί...



 
Ηγουμενίτσα: "Δυο γαϊδάροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα" Ηγουμενίτσα: "Δυο γαϊδάροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 03, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.