Ποινικοποιούν την αλήθεια, Δήμος Ηγουμενίτσας και ΔΕΥΑΗ



Δύο χρόνια περίπου περάσανε από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας, για την εμφάνιση του θανατηφόρου βακτηρίου Ecoli, στο πόσιμο νερό, σε δύο σημεία της Ηγουμενίτσας, στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας. 
Η «αδερφή» Εφημερίδα μας "ΤΟΛΜΗ", έχοντας τις πληροφορίες μέσα από την ΔΕΥΑΗ, είχε δημοσιεύσει επανειλημμένα από τον Δεκέμβριο του 2014 τις ανησυχίες του, καλώντας τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ και Αντιδήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Σωτήρη Μήτση, να ενημερώσει τους πολίτες για την ποιότητα του πόσιμου νερού στην Ηγουμενίτσα. 
Χωρίς φυσικά να πάρουμε τότε απαντήσεις. 
Μόνο το προσωπικό ενδιαφέρον του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, ήταν αυτό που κίνησε τα νήματα και φανέρωσε το πρόβλημα, που όπως φάνηκε πολλοί γνώριζαν και σιωπούσαν. 
Ήμασταν μάλιστα εμείς, που καλέσαμε την Εισαγγελία Θεσπρωτίας να παρέμβει, ώστε να προστατέψει τη δημόσια υγεία. 
Ήμασταν εμείς, που μόλις λάβαμε στα χέρια μας τις αναλύσεις από το Γενικό Χημείο του Κράτους, στα εργαστήρια του οποίου εντοπίστηκε το θανατηφόρο μικρόβιο, μετά από έλεγχο της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Ηπείρου, καλέσαμε το Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου και ενημερώσαμε τους δασκάλους για το πρόβλημα, οι οποίοι έκοψαν αμέσως την παροχή νερού στους μικρούς μαθητές. 
Καμία ενημέρωση από τη ΔΕΥΑΗ και το Δήμο Ηγουμενίτσας. 
Τέτοια αδιαφορία... 
Και ενώ θα περιμέναμε να ασχοληθεί πραγματικά η δικαιοσύνη με το αποκαλυπτικό και αδιαμφισβήτητο ρεπορτάζ μας και να προστατέψει τη δημόσια υγεία, δέχθηκε τη μήνυση (ως όφειλε) του προέδρου της ΔΕΥΑΗ Σωτηρη Μήτση και του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλου εναντίον μας για σπορά ψευδών ειδήσεων και μάλιστα όρισε δικάσιμο για τις 10 Μαρτίου 2017. 
Αμφισβητούνται ακόμα και οι αναλύσεις μικροβιολόγου της Ηγουμενίτσας σε δείγμα κοριτσιού που κατοικεί στο Γραικοχώρι και που εντοπίστηκε θετικό στο βακτήριο
Φαίνεται στην Ελλάδα του 2017 εάν τα βάλεις με το "σύστημα", ακόμα και εάν αποδεδειγμένα έχεις δίκιο, θα σε κυνηγήσει λυσσαλέα και με παρωπίδες, με όλες τις δυνάμεις του. 
Υ.Γ. Τι έγινε άραγε με την έρευνα για τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας που αυτεπάγγελτα θα έπρεπε να είχε κάνει η Εισαγγελία Θεσπρωτίας μετά από τα ρεπορτάζ μας; Είχαμε ή δεν είχαμε δίκιο. 
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ECOLI ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΟ 18ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ






Ποινικοποιούν την αλήθεια, Δήμος Ηγουμενίτσας και ΔΕΥΑΗ Ποινικοποιούν την αλήθεια, Δήμος Ηγουμενίτσας και ΔΕΥΑΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.