Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση της Πυροσβεστικής στο 1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)




Άσκηση ετοιμότητας μεγάλης κλίμακας για την αντιμετώπιση και διαχείριση σεισμικού κινδύνου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στον χώρο του
1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας.
Στην άσκηση συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. 
Το σενάριό της ππεριελάμβανε την εκκένωση των αιθουσών διδασκαλίας με παράλληλη προώθηση των μαθητών στον χώρο καταφυγής, κατάσβεση εστίας φωτιάς, απεγκλωβισμό και διάσωση τραυματία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία με παράλληλη παροχή πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας. 
Για τη διεξαγωγή της άσκησης, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο έμπροσθεν του προαυλίου του Γυμνασίου, με τη συνδρομή της Τροχαίας Ηγουμενίτσας.  
Σκοπός του εμπνευσμένου από πραγματικά γεγονότα σεναρίου της άσκησης ήταν η διασφάλιση υψηλού επιπέδου συντονισμού και ετοιμότητας, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου επικίνδυνου φυσικού φαινομένου.  



Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση της Πυροσβεστικής στο 1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση της Πυροσβεστικής στο 1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 06, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.