Ενιαία προβολή της Ηπείρου σε Γερμανούς και Απόδημους στο Ντύσσελντορφ





Στο Griechenland Festival που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας, με πρωτοβουλία του εκεί Γενικού Προξενείου της Ελλάδος, συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου, συνεχίζοντας το πρόγραμμά της για στοχευμένες και συνδυασμένες παρουσίες σε μεγάλες αγορές του Εξωτερικού.

Το Griechenland Festival, διήρκεσε τρεις ημέρες και πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία (Δημαρχείου) του Ντύσσελντορφ. Το επισκέφθηκαν χιλιάδες γερμανοί πολίτες, αλλά και απόδημοι, καθώς εκεί διαβιεί η μεγαλύτερη κοινότητα των Ελλήνων στην Ευρώπη που αριθμεί 140.000 άτομα!

Η παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου ήταν έντονη και εστιάστηκε στην προώθηση των περιφερειακών της ενοτήτων ως ενιαίου τουριστικού προορισμού, σε συνδυασμό με τον πολιτισμό και τα τοπικά προϊόντα. Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε ειδική ενότητα στο Φεστιβάλ για τις δυνατότητες που παρέχει η Ήπειρος για τουρισμό στις τέσσερις εποχές του χρόνου. Στη διάρκειά του οι Ηπειρώτες επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην αποστολή της Περιφέρειας, είχαν τη δυνατότητα να διαθέσουν τα προϊόντα τους και να έχουν συναντήσεις για σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Τις θερμές του ευχαριστίες για τη συμμετοχή της Περιφέρειας στο Festival εξέφρασε ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας, στον Εκτελεστικό Γραμματέα Δημήτρη Σιώλο και στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας Βασίλη Ψαθά ο οποίος υπογράμμισε ότι σκοπός του είναι να καθιερωθεί αυτό στη συνείδηση των Γερμανών, αλλά και των Απόδημων Ελλήνων, προς όφελος και των Περιφερειών που θα συμμετάσχουν σε αυτό.

Οι κ.κ. Ψαθάς και Σιώλος είχαν επίσης συνάντηση με τον Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο, ο οποίος και τέλεσε Δοξολογία προ της έναρξης των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και με στελέχη της Ηπειρωτικής αποδημίας.

Σε ειδική ενότητα του Φεστιβάλ, από την υπάλληλο - συντονίστρια της αποστολής κ. Σοφία Φούκη, έγινε παρουσίαση των τοπικών προϊόντων της Ηπείρου.

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν με εκπροσώπους τους στο Griechenland Festival, μέσω της Περιφέρειας ήταν οι εξής:

1. Μέλι - "Σπίτι της μέλισσας" 2. Ούζο Ρούμπου 3. Παραδοσιακά ζυμαρικά "Μονολίθι" 4. Μέλι- "Ηπειρωτική Γη" 5. Ελαιόλαδο Biogreen-oil 6. Billa Ionio 7. Luxury Apartments Villa Sioutis. 


 
Ενιαία προβολή της Ηπείρου σε Γερμανούς και Απόδημους στο Ντύσσελντορφ Ενιαία προβολή της Ηπείρου σε Γερμανούς και Απόδημους στο Ντύσσελντορφ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.