Άνοδος της κρουαζιέρας στην Αδριατική θάλασσα





Σύμφωνα με έρευνα από την εταιρεία Risposte Turismo, άνοδος καταγράφηκε στην κίνηση της κρουαζιέρας το 2016, στην Αδριατική Θάλασσα. 
Η έκθεση καλύπτει την κίνηση που αφορά την Ελλάδα, την Ιταλία, την Κροατία και το Μαυροβούνιο. 
Συγκεκριμένα, το περασμένο έτος οι επιβάτες κρουαζιέρας ανήλθαν στους 5,1 εκατ., αύξηση κατά 5,5% σε σχέση με το 2015 και τα πλοία που προσέγγισαν τα λιμάνια της Αδριατικής ανήλθαν σε πάνω από 3.700, αύξηση κατά 10,5%, συγκριτικά με τα αντίστοιχα αποτελέσματα του 2015. 
Παρά το γεγονός πως το 2016 τα λιμάνια της Ιταλίας εξυπηρέτησαν μόλις 2,3 εκατ. επιβάτες και 843 πλοία, στοιχεία που αντιπροσωπεύουν μείωση της επιβατικής κίνησης (-2,5%) και των πλοίων (-1,4%) σε σχέση με το 2015, τα ιταλικά λιμάνια διατήρησαν την ισχυρή παρουσία τους στον τομέα της κρουαζιέρας στην Αδριατική. 
Τη δεύτερη θέση κατέλαβαν τα λιμάνια της Κροατίας, ενώ την τρίτη θέση τα λιμάνια της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τα λιμάνια που εξυπηρετούν το μεγαλύτερο μέρος της επιβατικής κίνησης της κρουαζιέρας στην Αδριατική, πρώτο αναδεικνύεται το λιμάνι της Βενετίας, το οποίο εκτιμάται ότι προσέλκυσε το περασμένο έτος περίπου το 31,7% του συνόλου της τουριστικής κίνησης στην περιοχή, ενώ ακολουθούν τα λιμάνια του Ντουμπρόβνικ (Κροατία) και της Κέρκυρας.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψε επίσης αύξηση και στη διακίνηση με φέριμποτ και με ιπτάμενα δελφίνια το 2016, με τους επιβάτες να ανέρχονται στους 17,6 εκατ. (αύξηση 3,5% σε σχέση με το 2015), με τις αφίξεις των πλοίων να ανέρχονται σε 83.500 (αύξηση κατά 4,6%).

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με φέριμποτ και με ιπτάμενα δελφίνια, το λιμάνι του Σπλιτ στην Κροατία φαίνεται ότι προσελκύει το μεγαλύτερο μέρος των μετακινήσεων, ενώ ακολουθούν τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και του Μπάρι. 


 
Άνοδος της κρουαζιέρας στην Αδριατική θάλασσα Άνοδος της κρουαζιέρας στην Αδριατική θάλασσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 18, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.