Θεσπρωτία: Αρχαιολογικοί χώροι… ερμητικά κλειστοί - Κλειδωμένες είσοδοι για τους επισκέπτες (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)




Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών που εορτάζονταν με δωρεάν είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, βρήκε ερμητικά κλειστούς αρκετούς στην Ήπειρο...

Και σε άλλους οι επισκέπτες έφταναν ακολουθώντας το θερινό ωράριο λειτουργίας που ανακοίνωσε προ ημερών το Υπουργείο Πολιτισμού, όμως και πάλι τους έβρισκαν κλειστούς καθώς συνεχίζει να εφαρμόζεται το χειμερινό!!!

Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, αιτία είναι η απουσία προσωπικού. Δεν υπάρχουν φύλακες για τους αρχαιολογικούς χώρους, με αποτέλεσμα όποιος θέλει να τους επισκεφθεί να συναντά κλειδωμένες εισόδους!


Τι κι αν ο πολιτισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της χώρας... Τι κι αν υπήρξαν ανακοινώσεις για προσλήψεις... Όλα αυτά έμειναν λόγια!

Χαρακτηριστικές εικόνες από την Αρχαία Γιτάνη στην Θεσπρωτία. Ο αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων αναδείχθηκε με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και στη συνέχεια από το ΕΠ “Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013” του ΕΣΠΑ. Τα έργα συνεχίζονται και από το νέο ΕΣΠΑ, με την διαφορά ότι ο χώρος δεν έχει καταστεί επισκέψιμος λόγω ... έλλειψης φυλακτικιού προσωπικού, όπως αναφέρει και η ενημερωτική πινακίδα που έχει αναρτηθεί!


Ανάλογη η εικόνα και στον Πύργο Ραγίου! Ένα ακόμη σπουδαίο μνημείο, όπου με τα έργα που έγιναν εξασφαλίσθηκαν οι απαραίτητες υποδομές πρόσβασης, περιήγησης, εξυπηρέτησης και ενημέρωσης των επισκεπτών.


Μόνο που οι επισκέπτες δεν μπορούν ούτε να τα δουν, ούτε να τα απολαύσουν... Φτάνουν μπροστά στη σιδερένια είσοδο και κει καταλαβαίνουν ότι μάταια έκαναν την προσπάθεια..


Αρχαιολογικοί χώροι... ερμητικά κλειστοί!


Θεσπρωτία: Αρχαιολογικοί χώροι… ερμητικά κλειστοί - Κλειδωμένες είσοδοι για τους επισκέπτες (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) Θεσπρωτία: Αρχαιολογικοί χώροι… ερμητικά κλειστοί - Κλειδωμένες είσοδοι για τους επισκέπτες (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.