Γ. Λύγκας: "Τα 4 ερωτήματα, οι παρεμβάσεις Κάτση και η Λενιστική θεωρία στην επιλογή διοικητή στο Γ.Ν. Φιλιατών"




Δυστυχώς, πριν ο “αλέκτρων λαλήσεις τρις”, επήλθε η απολυτή επιβεβαίωση και δικαίωση των θέσεων και απόψεων μου, περί προειλημμένη απόφασης για την επιλογή του διοικητή του Γ.Ν Φιλιατών, με την ανακοίνωση για την συνέχιση της θητείας του νυν διοικητή.
Δυστυχώς αρνητικός πρωταγωνιστικής και καθοριστικός παράγοντας της επιλογής, ο βουλευτής Μάριος Κάτσης, ο οποίος, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, “πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη”, γιατί πως αλλιώς θα ερμηνευτεί η προεκλογική θέση του, να αλλαχτεί ο δεξιός διοικητής και μετέπειτα να του προταθούν ονόματα από τον τότε υπεύθυνο του τομέα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας, με την σημερινή ξαφνική απόφαση συμπόρευσης και αγωνιώδη στήριξη που παρείχε στον νυν διοικητή.
Τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:
1. Τι άλλαξε;
2. Τι παρά φύσιν συμφωνίες είναι αυτές με αυτούς που έσερναν στα δικαστήρια τους γενικούς ιατρούς του νομού μας;
3. Τι ρόλο έπαιξαν οι 2 “σύντροφοι του”, με θεσμικό ρόλο στο Γ.Ν.Φ, ώστε να συμπορευθεί με το κατεστημένο;
4. Εν τέλει, ποιοι είναι οι υπόδικοι;
Η στάση ενάντια στην αλλαγή του διοικητή, κόντρα στην όποια ανανέωση και η καλλιέργεια της θεωρίας του αναντικατάστατου, αναδεικνύει εκ του αποτελέσματος, ότι στην διαδικασία της επιλογής, υποψήφιος ήταν ο εξής “ΕΝΑΣ”, όψιμος εκλεκτός του βουλευτή, υποβαθμίζοντας έτσι το ικανό και ανθρωπογενές δυναμικό του τόπου μας.
Ενσυνείδητα όμως παροτρύνω το άξιο και ικανό ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό του τόπου μας να συνεχίζει να αγωνίζεται για την ικανοποίηση των θεμιτών φιλοδοξιών του, με διάθεση προσφοράς για την ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας και να μην απογοητεύονται από τέτοιες καταδικαστέες πρακτικές παρεμβάσεων που διέπουν κάποιους που ενώ επαγγέλλονται αλλαγές, ανατροπές και συγκρούσεις, ξαφνικά βρέθηκαν συνοδοιπόροι με το σκληρό κατεστημένο, επαληθεύοντας δυστυχώς την γνωστή Λενιστική θεωρία “ότι στην πολιτική δεν υπάρχει ηθική αλλά σκοπιμότητα”
Θα ήθελα να υπενθυμίσω δημοσιά εν οψιν και της επετείου των εορτών Σουλίου, ότι μπορεί ο αγώνας των Σουλιωτών να προδόθηκε, όμως οι Σουλιώτες παραμένουν ένδοξοι και ανυπότακτοι.
Ο Θεσπρωτικός λαός διαθέτει και μνήμη και κρίση για όσους υπέγραψαν μνημόνια ετερόκλητης συνεργασίας με το κατεστημένο και την συντήρηση του
Υ,Σ
Τα καλύτερα έπονται.
Γεώργιος Λύγκας
Γενικός Ιατρός
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σουλίου


Γ. Λύγκας: "Τα 4 ερωτήματα, οι παρεμβάσεις Κάτση και η Λενιστική θεωρία στην επιλογή διοικητή στο Γ.Ν. Φιλιατών" Γ. Λύγκας: "Τα 4 ερωτήματα, οι παρεμβάσεις Κάτση και η Λενιστική θεωρία στην επιλογή διοικητή στο Γ.Ν. Φιλιατών" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 27, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.