Τα παιδάκια του κατηχητικού της ενορίας Κεστρίνης έκαναν εκδρομή στη Σαγιάδα



Με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων στο κατηχητικό σχολείο της ενορίας Κεστρίνης, παιδάκια του δημοτικού και του Γυμνασίου, που παρακολούθησαν το κατηχητικό του ιερού ναού Αγίου Μηνά, έκαναν εκδρομή στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, συνοδευόμενα από τον εφημέριο π. Ηλία Μάκο και τον εκκλησιαστικό επίτροπο Σπυρίδωνα Κολιομίχο. 
Δεν πέρασαν μόνο όμορφα δίπλα στη θάλασσα, βλέποντας τον ήλιο να αντανακλά πάνω στα νερά ή απολαμβάνοντας το παγωτό τους στην παραλία, αλλά στο μυαλό τους, παρά τη μικρή ηλικία τους, επεξεργάστηκαν, το έδειξαν με τη συμπεριφορά τους, και τα μηνύματα από τα κατηχητικά μαθήματα. 
Ένιωθε κανείς, βλέποντάς τα ότι η ψυχή τους, ζώντας μέσα στην αγάπη και την πρόνοια του Θεού, χαμογελά, ειρηνεύει, αγωνίζεται για το καλύτερο και ευγνωμονεί το Θεό για την πλούσια αγάπη του. 
Και θυμήθηκαν κάποια από τα λόγια που άκουσαν στα κατηχητικά μαθήματα. 


Στριφογύριζε στο μυαλό τους, ότι, όπως καίγεται το λιβάνι και βγάζει ευωδιά, έτσι, για να είναι ευωδιαστή η ζωή μας μπροστά στο Θεό, πρέπει να γίνονται κάποιες θυσίες πνευματικές, κάποιες προσπάθειες για την εφαρμογή του θελήματος του Θεού, που θα βοηθήσουν την ψυχή μας να αγαπήσει τις αρετές και να αποφύγει τη δυσωδία της αμαρτίας. 
Τα παιδάκια του κατηχητικού της ενορίας Κεστρίνης φανερώνουν με πολλούς τρόπους ότι πιστεύουν. 
Και αυτό αρκεί. Είναι αρκετό, για να έχουν όλη τη χαρά και την ευτυχία μέσα τους. 
Και μάτια, που να βλέπουν το φωτισμό του Θεού. 
Υπάρχει σπουδαιότερο από αυτό;

Εκ του ιερού ναού Αγίου Μηνά ενορίας Κεστρίνης 


 
Τα παιδάκια του κατηχητικού της ενορίας Κεστρίνης έκαναν εκδρομή στη Σαγιάδα Τα παιδάκια του κατηχητικού της ενορίας Κεστρίνης έκαναν εκδρομή στη Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 29, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.