Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Οι «Κασσάνδρες» επαληθεύθηκαν!



Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας ήταν από τους ελάχιστους συλλόγους, πανελλαδικά, που προειδοποίησε τους συναδέλφους για όλες τις επιδιώξεις των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων, με σκοπό την «ολιγοπώληση» της αγοράς και ζήτησε από όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς – ΕΣΕΕ, Ομοσπονδίες – να αντιταχθούν σύσσωμοι στα σχέδιά τους και όχι να παίζουν το παιγνίδι τους.

Κατήγγειλε όλες τις κυβερνήσεις ότι υλοποιούν τα απαραίτητα εργαλεία των μεγάλων ομίλων – ωράριο, εκπτώσεις, άναρχη χωροθέτηση, κατάργηση της πλήρους εργασίας, διάλυση των ελεγκτικών οργάνων – και κάλεσε τους συναδέλφους να μην παρασύρονται από τα ΜΜΕ, αλλά να αντιδράσουν συλλογικά, απαιτώντας να μπει φρένο σε αυτή την πολιτική.

Κατήγγειλε την ΕΣΕΕ που «παζάρευε» τις Κυριακές και τις εκπτώσεις, πως ανοίγει την «κερκόπορτα» του αφανισμού μας.

Οι πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα, με υπομονετική «δουλειά» χρόνων, πολύ πριν τα Μνημόνια, τώρα ρίχνουν – με τη συμπλήρωση της Επταετίας 2010 - 17 – και το τελευταίο κάστρο. Απέναντι σε ένα διαλυμένο συνδικαλισμό, ετοιμάζονται να αλώσουν ολοκληρωτικά τις τοπικές αγορές. Εξάλλου, τόσα χρόνια χορτάσαμε από «ευρωπαϊκές μελέτες» που παρουσίαζαν εμάς, τους αυτοαπασχολούμενους, ως «διαρθρωτικό πρόβλημα».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας δεν απεργεί τις Κυριακές, γιατί στην αργία δεν υπάρχει απεργία. Είναι αυτονόητο ότι τα καταστήματα παραμένουν κλειστά.

Μπροστά μας ανοίγονται δυο δρόμοι, μόνο:

Ή η απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές

Ή η νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας για όλους.

ΕΣΕΕ, Ομοσπονδίες και Σύλλογοι, ας πάρουν όποιον δρόμο τους εξυπηρετεί, αλλά, τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.

Κι οι συνάδελφοι ας αποφασίσουν ποιοι εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους κι ας πράξουν ανάλογα. Να συσπειρωθούν αγωνιστικά στους συλλόγους, κατανοώντας ότι πρόκειται για αγώνα επιβίωσης της μικρής επιχείρησης. 


 
Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Οι «Κασσάνδρες» επαληθεύθηκαν! Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Οι «Κασσάνδρες» επαληθεύθηκαν! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 09, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.