ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΕΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ




Για την κατανομή ασθενοφόρων στην Ήπειρο και το Ιόνιο, από τα 143 που θα αγοράσει το Ε.Κ.Α.Β. μέσω δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ζητεί να ενημερωθεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας. 
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ζητεί επίσης από τον Υπουργό να μεριμνήσει, σε συνεργασία με την 6η Υ.Π.Ε., για τη διάθεση νέου συμβατικού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας. 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: «Διάθεση νέων ασθενοφόρων στην Ήπειρο»

Τον Απρίλιο του 2017 ανακοινώθηκε δωρεά 14 εκ. ευρώ από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) η οποία καλύπτει την προμήθεια 143 νέων ασθενοφόρων για το σύνολο της χώρας, την πλήρη συντήρησή τους για οκτώ χρόνια καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου. Τα 143 οχήματα κατανέμονται σε 65 συμβατικά ασθενοφόρα, 22 κινητές ιατρικές μονάδες, 26 ασθενοφόρα 4Χ4 καθώς και 30 οχήματα μικρού όγκου.

Σύμφωνα με δήλωση του διευθυντή της 7ης Περιφέρειας του Ε.Κ.Α.Β. κ. Βασίλη Παπαδιώτη σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα, κατά την κατανομή της διάθεσης των ασθενοφόρων θα πρέπει να τεθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ενίσχυση της 7ης Περιφέρειας με κινητές ιατρικές μονάδες, αναφέροντας την πρόθεσή του να διεκδικήσει 4 από τις συνολικά 22 κινητές ιατρικές μονάδες της δωρεάς (2 Μονάδες για τα Ιωάννινα, 1 για την Κέρκυρα και 1 για την περιοχή Πρέβεζας – Λευκάδας). Αναγνώρισε μάλιστα ότι ο σημερινός στόλος των μονάδων αυτών είναι παλαιός και παρουσιάζει αρκετές βλάβες ενώ δεν έγινε αντικατάσταση κάποιας από αυτές στο πλαίσιο της περυσινής προμήθειας για την Ήπειρο, καθώς αφορούσε μόνο συμβατικά ασθενοφόρα.

Παράλληλα ανέφερε ότι έχουν κατατεθεί προτάσεις προς την Περιφέρεια Ηπείρου και τη διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. με αίτημα την προμήθεια και άλλων συμβατικών ασθενοφόρων μέσω του ΕΣΠΑ, εκτός των 11 που παραλήφθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Σημειώνεται ότι ούτε ένα από τα ασθενοφόρα αυτά διατέθηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, τα περιστατικά του οποίου εξυπηρετούνται από μόλις ένα όχημα ηλικίας 16 ετών, την ώρα που το άλλο Κέντρο Υγείας του νομού Θεσπρωτίας στο Μαργαρίτι δε διαθέτει ασθενοφόρο.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την κατανομή των 143 οχημάτων της δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στην περιοχή ευθύνης της 7ης Περιφέρειας του Ε.Κ.Α.Β.,
Εάν προτίθεται σε συνεργασία με την 6η Υ.Π.Ε. να μεριμνήσει για τη διάθεση νέου συμβατικού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και, αν ναι, με ποιο χρονοδιάγραμμα. 


 
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΕΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΕΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.