ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ




Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αγαπητοί παρευρισκόμενοι.

Φίλε μου Δημήτρη Πάκο, με μεγάλη μου χαρά και ανακούφιση θα έλεγα, διάβασα πριν από λίγες μέρες στο διαδίκτυο, τις σκέψεις σου και τις ιδέες για τον εθελοντισμό.

Προσωπικά είμαι υπέρμαχος αυτής της ιδέας, γιατί είναι κάτι που έχω κάνει πράξη, με την ενεργή συμμετοχή μου στους συλλόγους του χωριού μου, της ευρύτερης περιοχής αλλά και εκλεγμένος σε κοινοτικά και δημοτικά συμβούλια και σε νεαρή συγκριτικά ηλικία. ( Ο κος Δήμαρχος το γνωρίζει καλά αυτό).

Στο πρόσφατο παρελθόν και επί των ημερών της δική σας Δημοτικής Αρχής, προσπάθησα να γίνει κίνηση εθελοντισμού σε θέματα πυροπροστασίας, πυρασφάλειας και όχι μόνο (είναι υποχρέωση της εκάστοτε δημοτικής αρχής να προβαίνει σε σύσταση παρόμοιων ομάδων, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες).

Έπεσε στο κενό η προσπάθειά μου, όπως έπεσε και η προσπάθεια για σύσταση ΤΟΕΒ, παρότι υπήρχαν και έγγραφα απ’ την Περιφέρεια, αλλά ήταν για τα συρτάρια.

Αφορμή για τη σύσταση συλλόγου εθελοντών για πυροπροστασία – πυρόσβεσης και όχι μόνο είναι ένα πλήρως (ΤΟΤΕ) επανδρωμένο πυροσβεστικό όχημα, το οποίο έστειλαν χωριανοί μου από τη Γερμανία για τις ανάγκες του χωριού, του πρώην Δήμου Μαργαριτίου, και όχι μόνο, σε συνεργασία με το Δήμο της περιοχής τους.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή (επί των ημερών της έγινε η δωρεά) αρκέστηκε στο να το παρουσιάσει ως δικό της επίτευγμα και να ευχαριστήσει δημόσια τη ναυτιλιακή εταιρεία που το έφερε από την Ιταλία δωρεάν και όχι τους πραγματικούς χορηγούς ή διαμεσολαβητές.

Το αναφέρω αυτό για να στιγματίσω την αδράνεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, γιατί ενώ έτρεχε επιδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα, μόνο ο Δήμος Σαγιάδας το αξιοποίησε.


Περασμένα ξεχασμένα και όλα καλά.

Επειδή όμως δεν μπορώ να δεχτώ το εν λόγω πυροσβεστικό όχημα να έχει την ίδια τύχη με το ασθενοφόρο, που είχε αποσταλεί από τους ίδιους σχεδόν ανθρώπους, για τις ανάγκες του νεοσύστατου τότε ΚΥ Μαργαριτίου και που σήμερα έχει γίνει στην κυριολεξία ΚΟΤΕΤΣΙ σε ένα αγρόκτημα στο Μαργαρίτι.

Έθεσα υπόψη στον πρώην αντιδήμαρχο Μαργαριτίου κ. Κώστα Ελευθέριο, σε μια παρόμοια συζήτηση, την ίδρυση εθελοντικής ομάδας και τη λειτουργία του εν λόγω οχήματος. Έκανα την πρόταση αυτή γιατί είμαι κάτοχος επαγγελματικού διπλώματος και κάτοχος βεβαίωσης από το στρατό ως οδηγός και χειριστής Πυροσβεστικού οχήματος (ο αντιδήμαρχος προφανώς φοβήθηκε μη ζητήσω μονιμοποίηση και αρνήθηκε, επικαλούμενος νομικά προβλήματα).

Συζητώντας με το Διοικητή και τον Υποδιοικητή της Π.Υ. Πάργας, εκεί υπάγετε ο πρώην Δήμος Μαργαριτίου, με διαβεβαίωσε ότι θα μπορούσε να συσταθεί σύλλογος εθελοντών με καταστατικό και τη συμμετοχή του εκάστοτε τοπικού αντιδημάρχου ή του εκάστοτε ορισμένου από το Δημοτικό Συμβούλιο εκπροσώπου του Δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος σε επόμενη συνάντηση δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει τα διαδικαστικά για την σύσταση του συλλόγου, αλλά προφανώς ο Δήμαρχος θα του είχε αναθέσει πολλές αρμοδιότητες και δεν πρόλαβε.

Συνοψίζοντας θα ήθελα να πω ότι είμαι υπέρμαχος του εθελοντισμού, να βάλετε στον προγραμματισμό σας, το αίτημα μου γιατί στις δύσκολες σ’ αυτές εποχές, η ισχύς εν τη ενώσει, θα είναι ο θεμέλιος λίθος.

Σας παρακαλώ κύριε Πρόεδρε να βάλετε στα πρακτικά σας την επιστολή μου και σας ζητώ τη νομιμοποίηση για τη δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο.

Με εκτίμηση Κυριάκης Βασίλειος
Κάτοικος Ελευθερίου Θεσπρωτίας 


 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 29, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.