Ξεκινούν έργα αποκατάστασης στη Μονή Μίχλας Πέντε Εκκλησιών Παραμυθιάς


Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης στη Μονή Μίχλας Πέντε Εκκλησιών Παραμυθιάς. Ανάδοχος του έργου, που έχει προϋπολογισμό 50.000 ευρώ, αναδείχθηκε, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου η Ελένη Τασιούλα. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα χρήματα για το Μοναστήρι της Μίχλας, τα είχε διεκδικήσει ως περιφερειακός σύμβουλος ο αείμνηστος καθηγητής ιατρικής Χαράλαμπος Μπάτσης, που κατάγονταν από τις Πέντε Εκκλησιές, αλλά δεν πρόλαβε, λόγω του πρόωρου θανάτου του, να δει υλοποιημένη την πρότασή του. 


Κατά καιρούς με πρωτοβουλία και φροντίδα των κατοίκων του χωριού Πέντε Εκκλησιές έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις τόσο για τη συντήρηση όσο για τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του Μοναστηριού. 
Βρίσκεται σ' έναν πανέμορφο χώρο, κυκλωμένο από πράσινο, με πανοραμική θέα του ποταμού Καλαμά και κατά τον εορτασμό του, στις 8 Σεπτεμβρίου (Γενέθλιον της Παναγίας) συγκεντρώνει εκατοντάδες προσκυνητές. 


 
Ξεκινούν έργα αποκατάστασης στη Μονή Μίχλας Πέντε Εκκλησιών Παραμυθιάς  Ξεκινούν έργα αποκατάστασης στη Μονή Μίχλας Πέντε Εκκλησιών Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες