Ζωντάνεψαν μνήμες από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)Ζωντάνεψαν μνήμες από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, όπου δεν ξεχνούν οι κάτοικοι την καταγωγή και τις παραδόσεις τους. 
Στη Μικρά Ασία και στον Πόντο ήταν αφιερωμένο το μουσικό δρώμενο που διοργάνωσε την Παρασκευή το βράδυ, 7 Ιουλίου 2017, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας, που κάνει ό,τι μπορεί για να μη σβήσουν οι μνήμες της Ρωμιοσύνης. 
Χοροί και τραγούδια ανανέωσαν την αφυπνισμένη εθνική συνείδηση. 
Οι θεατές καταχειροκτρότησαν τους επί σκηνής πρωταγωνιστές, επιβραβεύοντας το ότι μαζί με τους πρόσφυγες ήρθε η παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της Μικράς Ασίας και του Πόντου. 
Το πολυπληθές κοινό απόλαυσε χορούς τελετουργικούς, με λεβεντιά και αρχοντιά. 
Η μουσική εναλλάσσονταν από αργή σε γρήγορη και ο χορός εμπλουτίζονταν με ομαδικές φιγούρες, που απαιτούν ομοιομορφία και συγχρονισμό, αλλά και με ατομικές φιγούρες, που χρησιμοποίησαν πολεμικά αντικείμενα. 
Μεταξύ των παρευρισκομένων ο βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δονάτος Μαρτίνης, ο αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Μιχάλης Γκίκας κ. ά. 
Ζωντάνεψαν μνήμες από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Ζωντάνεψαν μνήμες από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 10, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες