Ελληνοποιήσεις στο μικροσκόπιο του Γενικού Επιθεωρητή - Ο μυστηριώδης ρόλος «δικηγόρου» από τη Θεσπρωτία (;)



Στο μικροσκόπιο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έχει μπει η χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά από καταγγελίες για μία σειρά ελληνοποιήσεων που έγιναν τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες που έφτασαν στον Γενικό Επιθεωρητή για υποθέσεις που χειρίστηκε συγκεκριμένος νομικός, ο οποίος εμφανίζονταν περιστασιακά στα Γιάννινα.

Η υπηρεσία δεν φαίνεται να έχει άμεση ή έμμεση εμπλοκή σε οτιδήποτε μη νόμιμο ή παράτυπο, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Βασίλης Μιχελάκης, μιλώντας στο Epiruspost, επιβεβαίωσε τον έλεγχο που γίνεται στην αρμόδια υπηρεσία μετά τις καταγγελίες που είχαν προηγηθεί.


«Δεν προκύπτει κάτι μεμπτό για την υπηρεσία μέχρι στιγμής. Αν προκύψει τότε είναι αυτονόητο ότι θα αποδοθούν ευθύνες», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ

Όπως αναφέραμε, οι καταγγελίες αφορούν σε υποθέσεις ελληνοποιήσεων που χειρίστηκε για λογαριασμό των ενδιαφερομένων, συγκεκριμένος δικηγόρος. Ή δικηγόρος «μαϊμού». Ο άνθρωπος αυτός, εμφανίζονταν στα Γιάννινα κατά διαστήματα.

Σύμφωνα με αξιόπιστες μαρτυρίες, αρχικά ανέφερε ότι είναι από την Θεσπρωτία και φαίνεται ότι μόνο το τελευταίο διάστημα έχει χειριστεί πάνω από δεκαπέντε υποθέσεις χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας.

Όμως στον δικηγορικό σύλλογο Θεσπρωτίας δεν υπήρχε μέλος με τα στοιχεία του συγκεκριμένου νομικού. Ωστόσο φαίνεται ότι στον γειτονικό νομό, χρησιμοποιούσε συγκεκριμένα γραφεία –λογιστικά- για να φέρει εις πέρας τις υποθέσεις των ελληνοποιήσεων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παράλληλα με τα Γιάννινα, χρησιμοποιούσε και την Αττική ως περιοχή δράσης του.

Φυσικά η δραστηριότητα του συγκεκριμένου, που είναι άγνωστο αν όντως ασκεί την νομική, αναμένεται να διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές άμεσα και ανεξάρτητα από τον έλεγχο του Γενικού Επιθεωρητή.


 
Ελληνοποιήσεις στο μικροσκόπιο του Γενικού Επιθεωρητή - Ο μυστηριώδης ρόλος «δικηγόρου» από τη Θεσπρωτία (;)  Ελληνοποιήσεις στο μικροσκόπιο του Γενικού Επιθεωρητή - Ο μυστηριώδης ρόλος «δικηγόρου» από τη Θεσπρωτία (;) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.