Καταφύγιο τα χωριά μας… - Του Πέτρου Μίντζα


Φωτογραφία: γλέντι στον Αϊ-Γιώρη της Κοκκινιάς το 1961

Τ’ απάγγειο του χωριού, µακριά από τις καθημερινές δυσκολίες και τις σκοτούρες που έφερε η οικονοµική κρίση, θα επιλέξουν πολλοί Απόδημοι συντοπίτες και το φετινό καλοκαίρι, αφού οι οικονομικές δυνατότητες δεν τους επιτρέπουν πλέον διακοπές σε παραθαλάσσιους προορισμούς. Ακόµα και αν δεν µπορεί να μας προσφέρει οικονοµικά το χωριό- όπως κάποτε- η επαφή µε τη γενέθλια γη, τους συγχωριανούς και τη φύση σε οδηγεί σε άλλες θετικότερες σκέψεις.


Η οικονοµική κρίση ελάφρυνε τις τσέπες και βάρυνε τις καρδιές μας. Αλλά ας αντισταθούμε µε όπλο την ανθρωπιά και την κοινωνική αλληλεγγύη. Άλλο αντίδοτο δεν υπάρχει.


Πέτρος Μίντζας
 Να πάμε όλοι λοιπόν στα γραφικά Φιλιατοχωριά μας, τα οποία έχτισαν οι πρόγονοί μας με χίλιους μύριους κόπους και προσπαθούν να κρατήσουν -παρά τις αντιξοότητες- ζωντανά οι λιγοστοί ηλικιωμένοι κάτοικοι που φυλάνε Θερμοπύλες στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Να δώσουμε και αυτό το καλοκαίρι όλοι οι Απόδημοι το παρόν, προκειμένου να προσφέρουμε έστω και για λίγες ημέρες στα ξεχασμένα-ημιθανή χωριά μας λίγη ζωντάνια, την οποία έχουν τόσο πολύ ανάγκη!

Εύχομαι σε όλες και σε όλους τους συντοπίτες κάλο καλοκαίρι!!!


Καταφύγιο τα χωριά μας… - Του Πέτρου Μίντζα Καταφύγιο τα χωριά μας… - Του Πέτρου Μίντζα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.