Παραμυθιά: Καταγγελία για τραυματισμό από επίθεση αδέσποτου και για αδράνεια από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου


 
Την Κυριακή, στην περιοχή του Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς του Νομού Θεσπρωτίας, αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε διερχόμενο κάτοικο της περιοχής και στη συνέχεια, τον δάγκωσε στο πόδι.

Ο τραυματισθείς από το σκυλί διεκομίσθη άμεσα στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, όπου του παρασχέθηκε η απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Επιπλέον, υποβλήθηκε καταγγελία στην Αστυνομία, όπως προκύπτει από το βιβλίο καταγραφής συμβάντων.


Την επόμενη μέρα ενημερώθηκε και ο Δήμος Σουλίου, ο οποίος έχει υποχρέωση περισυλλογής και μέριμνας των αδέσποτων ζώων (άρθρο 9 ν. 4039/2012).

Το σκυλί είναι ιδιαίτερα επιθετικό, ενώ ιατροί και κτηνίατρος επεσήμαναν ότι πρέπει να περισυλλεχθεί από το Δήμο και να παρακολουθηθεί για 15 ημέρες για να διαπιστωθεί, αν πάσχει από λύσσα.

Τα παραπάνω είναι απαραίτητα, δεδομένου ότι δάγκωσε ένα συμπολίτη μας, ο οποίος μπορεί να χρειαστεί να υποβληθεί σε σχετική θεραπεία. Ο Δήμος, ο οποίος γνωρίζει όλα τα ανωτέρω, μας διαβεβαίωσε ότι το σκυλί θα περισυλλεχθεί άμεσα.

Παρ’ όλα αυτά έχουν περάσει ήδη 5 ημέρες και το σκυλί εξακολουθεί να βρίσκεται στο δρόμο και να επιτίθεται σε οποιονδήποτε περνάει από το σημείο.

Επειδή υπάρχει άμεσος κίνδυνος το σκυλί, το οποίο ενδέχεται να πάσχει από λύσσα, να επιτεθεί σε κάποιο παιδί, ηλικιωμένο ή κατοικίδιο, και να τραυματίσει τον οποιονδήποτε περισσότερο σοβαρά, θα πρέπει όλοι οι κάτοικοι να ενημερωθούν και οι αρμόδιες αρχές να πάρουν επιτέλους τα απαραίτητα μέτρα.

Η ολιγωρία του Δήμου, η οποία είναι γνωστή στην περιοχή μας, αυτή τη φορά θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων, αλλά και των περαστικών της περιοχής.

Επιπλέον, ο Δήμος αδιαφορεί πλήρως για την υγεία του τραυματισθέντος συμπολίτη μας, στη θέση του οποίου μπορεί να βρίσκεται αύριο οποιοσδήποτε από εμάς.

Π.Γ


 
Παραμυθιά: Καταγγελία για τραυματισμό από επίθεση αδέσποτου και για αδράνεια από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Παραμυθιά: Καταγγελία για τραυματισμό από επίθεση αδέσποτου και για αδράνεια από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 28, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.