Θωμάς Γεωργίου - Θοδωρής Κονδύλης: Για όλους τους καιρούς... οι "ερασιτέχνες" μετεωρολόγοι του metar.gr



Το Hellas Week φιλοξενεί τους "ερασιτέχνες" Μετεωρολόγους του Παγκοσμίου εμβελείας Μετεωρολογικού portal metar.gr, σε μιά προσπάθεια ανάδειξης και προβολής των εγχώριων δυνάμεών μας που με εξαιρετικό τρόπο απεικονίζεται στο έργο αυτών των ανθρώπων.


Ο Θοδωρής Κονδύλης, τεχνικός υπολογιστών από τον Πύργο Ηλείας, μόλις 29 ετών, με την αγάπη του για τα καιρικά φαινόμενα κατάφερε τα τελευταία χρόνια μέσα από το metar.gr να κάνει ευρέως γνωστή αυτή την θεαματική επιστήμη, την Μετεωρολογία, ακόμα και στους πιο νέους.
Οι φαν του, τον ακολουθούν πιστά μέσα από τις αναρτήσεις του στα social media.
"Η αγάπη μου για τον καιρό έγινε η ζωή μου" λέει ο ίδιος.


Ο Θωμάς Γεωργίου, ιδρυτής του metar.gr, επιπλοποιός στο επάγγελμα, με καταγωγή από την Ηγουμενίτσα, το 2006 ίδρυσε το metar.gr.

Με το metar.gr συνεργάζεται το τμήμα Πληροφορικής του Δήμου Ήλιδας, και έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη και συντήρηση τεσσάρων καμερών του metar.gr στον δήμο. Ένας από τους ελάχιστους δήμους στην χώρα που στηρίζει αυτή την προσπάθεια παρατήρησης του καιρού αλλά και της τουριστικής προβολής του μέσω αυτού.
Αποτέλεσμα της άριστης αυτής συνεργασίας η βράβευση της webcam στο Παλούκι από την μεγαλύτερη ιστοσελίδα διαδικτυακών καμερών Earth Cam.

Σήμερα, η Ηλεία προβάλετε σε όλοκληρο το κόσμο από συνολικά 15 μετεωρολογικές κάμερες (δύο στον Πύργο, δύο στην Αμαλιάδα, δύο στην Νέα Φιγαλία, στο Κατάκολο, στο Παλούκι, στην Κουρούτα, στο Υψηλόν Ολυμπίας, στο Λάλα Φολόης, στην Αρετή Λεχαινών, στα Κρέστενα, στην Ανδρίτσαινα και την Λαμπεία), οι οποίες αναμεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο στο διαδίκτυο με 20 δευτερόλεπτα βήμα, ενώ στις κάμερες Πλατεία Πύργου, Κρέστενα και Αρετή υπάρχει η δυνατότητα ζωντανής ροής (LiveStream).

Μπορείτε να τις δείτε στην διευθυνση: www.metar.gr/camera/ilias

Με παγκόσμια πρωτοπορία στην άμεση παρουσίαση των καιρικών φαινόμενων live (σύννεφα -καταιγίδες -ηλιος) ο ιδιος, είναι πολύ υπερήφανος για το δημιούργημα του.


"Ο χρόνος πολύς και αμείλικτος για να φτάσουμε στην κορυφή. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε! Η Μετεωρολογία είναι το πάθος μου" αποκαλύπτει ο ίδιος στο Hellas Week.

Το metar.gr μετράει ήδη περίπου 350 σταθμούς στο αστεροσκοπείο Αθηνών και εκπέμπει σε πάνω από 500 σταθμούς σε όλη τη χώρα.

Η κάμερα της Πάργας είναι πρώτη παγκοσμίως σε εμβέλεια!


Το metar.gr -σε μία ακόμα πρωτοπορία- έχει άμεση μετάδοση για τις περιοχές οι οποίες ειναι πιο επιρρεπής στις πυρκαγιές ώστε πολλές φορές έχει συμβάλει στην προστασία αυτών των περιοχών.


Οι προσπάθεια των συνεργατών του metar.gr έχει κάνει γνωστά ακόμα και τα πιο άγνωστα ή δυσπρόσιτα σημεία της Ελλάδας, όπως τα μαγουλιανα Αρκαδίας. Επίσης, είναι και ένας άριστος τρόπος τουριστικής ανάδειξης και προώθησης της κάθε περιοχής. Για το λόγο αυτό είναι σταθερής λήψης και δεν αλλάζουν πλάνο.
Οι κάμερες σε Παλούκι, Πύργο (τον Ιούλιο του 2012) και Υψηλόν Αρχ. Ολυμπίας (τον Αύγουστο του 2013), έχουν αναδειχθεί στις 10 καλύτερες του κόσμου
από την παγκόσμια ιστοσελίδα διαδικτυακών καμερών Earth Cam.
Για το πρώτο τετράμηνο του 2017 η κάμερα της Κουρούτας είναι η δημοφιλέστερη στην Πελοπόννησο, με την κάμερα του Κατακόλου να ακολουθεί σε κοντινές θέσεις.
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η δημοφιλέστερη κάμερα στην Ευρώπη για το πρώτο τετράμηνο του 2017 είναι Ελληνική και ανήκει στα παιδιά του metar.gr και είναι στην Πάργα της Θεσπρωτίας, η οποία είναι και 2η δημοφιλέστερη παγκοσμίως σύμφωνα με τα στατιστικά της τουριστικής ιστοσελίδας webcam travel.webcam
Δημιούργησε το δίκτυο μετεωρολογικών καμαρών στην Ηλεία σταδιακά από το 2007, εγκαθιστώντας την πρώτη μετεωρολογική webcam στο σπίτι του στον Πύργο, η οποία λειτουργεί έως και σήμερα δείχνοντας την περιοχή του Επαρχείου. Από το 2009 το δίκτυο, με προσωπικά του έξοδα, επεκτάθηκε σε καίρια σημεία του νομού και μέχρι σήμερα 2017 αριθμεί περί τις 15 κάμερες.



Επίσης από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως και σήμερα ο Θοδωρής Κονδύλης και η ομάδα του metar.gr συνεργάζονται με την ΕΡΤ. Για το 2017 η ομάδα του metar.gr σας ενημερώνει για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα στην εκπομπή "Πάμε Αλλιώς" κάθε Σαββατοκύριακο ακριβώς στις 10.00, όπου ο Θοδωρής στην ΕΡΤ, ενημερώνει ζωντανά για τον καιρό. Συνεργάζεται επίσης με τον skai.gr και την αγαπημένη μας Χριστίνα Σουζη! 


Την ομάδα του metar. gr συγκροτούν επίσης οι: 


Θοδωρής Κυρίτσης(Ηγουμενίτσα)



Αλέξης Αναστασίου(Γιάννενα)

Κώστας Βίτσιος (Άρτα)

Το Hellas Week πρωτοπόρο στην ανάδειξη του έργου των νέων ανθρώπων, του ανθού της Πατρίδας μας, που με προσωπικές στερήσεις επιχειρούν και δημιουργούν, παρά τις αντίξοες συνθήκες που η παγκόσμια κρίση εμποδίζει πολλές προσδοκίες, δεν εύχεται απλώς. Στηρίζει!
Κάθε ευχή μας για την συνέχιση του έργου σας φαντάζει ρηχή κατά κάποια έννοια, αφού στην πραγματικότητα, μας διακατέχει η βεβαιότητα για την επιτυχία σας.
Πέραν πάσης ευχής λοιπόν, Εύγε ! 


 
Θωμάς Γεωργίου - Θοδωρής Κονδύλης: Για όλους τους καιρούς... οι "ερασιτέχνες" μετεωρολόγοι του metar.gr Θωμάς Γεωργίου - Θοδωρής Κονδύλης: Για όλους τους καιρούς... οι "ερασιτέχνες" μετεωρολόγοι του metar.gr Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.