6+2 λόγοι για να επισκεφθείς την Θεσπρωτία… μια άγνωστη καλλονή, ο «Λιμήν έρημος» του Θουκυδίδη!!!



1.Γιατί η παραθαλάσσια πόλη της Ηγουμενίτσας, με το ιδιαίτερο φυσικό τοπίο της, που ατενίζει την αριστοκρατική Κέρκυρα, αποτελεί πρωτεύουσα του νομού και, παράλληλα, το δεύτερο σε κίνηση λιμάνι μετά τον Πειραιά, ελκύει κάθε επισκέπτη!

2.Για να εξερευνήσεις τον ακατέργαστο και αυθεντικό πλούτο της. Φαράγγια, ορεινά μοναστήρια, βιότοποι, το Δέλτα του Καλαμά, Αρχαίοι Οικισμοί, εκκλησίες, πετρόχτιστα γεφύρια, παραδοσιακά ορεινά χωριά, πανέμορφες διαδρομές, καλούν φιλόξενα κάθε επισκέπτη.

3.Για να ενθουσιαστείς από την πολύπλευρη ιστορία της! Στην πόλη λειτουργεί Αρχαιολογικό Μουσείο με εκθέματα από τους Ιστορικούς χρόνους μέχρι τους Βυζαντινούς.

4.Γιατί εδώ βρίσκονται μερικές από τις πλέον εξωτικές και εντυπωσιακότερες παραλίες της Ελλάδας, Η δαντελωτή ακτογραμμή της, που εκτείνεται σε μήκος 60χλμ. από τη Σαγιάδα στο βορρά μέχρι την Πάργα στο νότο, θα σου κόψουν την ανάσα!!!


5.Γιατί ο ποταμός Αχέροντας με το απαράμιλλο κάλλος και τις πλούσιες φυσικές ομορφιές, έχει εξελιχθεί σ’ έναν χώρο «αθλημάτων της φύσης», όπως: Ιππασία στις πηγές του, Rafting, canoe-kayak στα Στενά, ποδηλασία κατά μήκος του ποταμού, μίνι κρουαζιέρες στις εκβολές του, κολύμπι και καταδύσεις.


(Ιπασσία στον Αχέροντα)

6.Γιατί τα πανηγύρια της Θεσπρωτίας δεν είναι απλά αξιοθέατα, αλλά η ζωντανή ιστορία του τόπου. Το φημισμένο ηπειρώτικο κλαρίνο κυριαρχεί. (προετοιμάσου για χορό μέχρι το πρωί …γιατί οι Θεσπρωτοί χορεύουν με πόθο από καρδιάς, ζεβντά)!!!

7. Το κοσμοπολίτικο χωριό των Συβότων, που δικαίως το ονομάζουν ¨Μόντε Κάρλο της Θεσπρωτίας¨ βρίσκεται σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Αμέτρητα πολυτελή σκάφη κατακλύζουν το λιμάνι. Το παραθαλάσσιο αυτό χωριό, σε συνδυασμό με το καταπράσινο τοπίο αγκαλιάζεται από τη βαθυγάλανη θάλασσα, δημιουργώντας μια ειδυλλιακή εικόνα που θα σας μαγέψει.


(Σύβοτα)

8.Τέλος, η χώρα που «θέτει τα πρωτεία», όπως λένε και οι ντόπιοι, λογικό μου ακούγεται να κατέχει και τα πρωτεία στην γαστρονομία. Παϊδάκια προβατίνας, αρνί, κατσίκι, κοκορέτσι, ψάρια, όλα δικής τους παραγωγής, καλομαγειρεμένα και με ιδιαίτερα μπαχαρικά (αφού έχουν ως χόμπυ τη συλλογή βοτάνων του βουνού), που εκτοξεύουν την γεύση στα ύψη!



 
6+2 λόγοι για να επισκεφθείς την Θεσπρωτία… μια άγνωστη καλλονή, ο «Λιμήν έρημος» του Θουκυδίδη!!! 6+2 λόγοι για να επισκεφθείς την Θεσπρωτία… μια άγνωστη καλλονή, ο «Λιμήν έρημος» του Θουκυδίδη!!! Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 20, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.