Μαθητές... σεισμολόγοι, σε θερινά επιστημονικά σχολεία, στην Παραμυθιά και σε άλλες 8 πόλεις της χώρας



Καλοκαιρινές περιηγήσεις στα μονοπάτια της Επιστήμης, από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, για μαθητές της Α, Β, Γ Γυμνασίου και της Α και Β Λυκείου, διοργανώνει από τις 25 Αυγούστου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Στην Παραμυθιά, στο Κατάκολο Ηλείας, στην Ιστιαία, και στην Αίγινα, μικροί επιστήμονες εξερευνούν τον κόσμο γύρω μας ,σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον και εξοικειώνονται με τις έννοιες της Κοσμολογίας, της Κβαντικής Φυσικής και της Σεισμολογίας!

Από το 2007 έως και το 2016, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών έχει διοργανώσει 65 θερινά σχολεία , κυριολεκτικά σε ολόκληρη τη χώρα –στην Ερέτρια, στη Μεσσήνη, στη Θεσσαλονίκη, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο, την Αίγινα, την Ιστιαία και την Παραμυθιά-.


Σκοπός των θερινών αυτών σχολείων που περιλαμβάνουν ποικίλες δραστηριότητες, από πειράματα και εισαγωγή στην κβαντική φυσική και την κοσμολογία, μέχρι περιηγήσεις στη φύση και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος γύρω μας», εξηγεί ο Πρόεδρος της ΕΕΦ, Παναγιώτης Φιλντίσης .

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα δομούνται έτσι ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν τον φυσικό κόσμο και την Επιστήμη συνολικότερα, αναλύοντας ευμετάβολα δεδομένα, λαμβάνοντας σύνθετες αποφάσεις και αξιολογώντας στοιχεία που οδηγούν σε επιστημονικά συμπεράσματα. Μεταξύ των θεμάτων που προσεγγίζονται με ελκυστικό για τους μαθητές τρόπο , είναι : -Φυσικός κόσμος και τεχνολογίες αιχμής
-Μηχανική και Εφαρμοσμένη Κβαντική Φυσική
-Κοσμολογία, Τοπολογία και Περιβάλλον
-Αστροφυσική, Αστρονομία, Νανοτεχνολογία

Στα θερινά σχολεία περιλαμβάνεται ειδική ενότητα «Πολιτισμός και Μνημεία» με επισκέψεις και διαδραστικά προγράμματα σε μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους (μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι-ιστορική ανασκόπηση, πρόσωπα της Αρχαιότητας και συσχετισμός με μνημεία, Ιστορική αξία μνημείων) , πειράματα σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους, εκδρομές-περιηγήσεις στη φύση.


 
Μαθητές... σεισμολόγοι, σε θερινά επιστημονικά σχολεία, στην Παραμυθιά και σε άλλες 8 πόλεις της χώρας Μαθητές... σεισμολόγοι, σε θερινά επιστημονικά σχολεία, στην Παραμυθιά και σε άλλες 8 πόλεις της χώρας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.