ΕΚΑΒ Παραμυθιάς: Χωρίς βάρδιες το Σαββατοκύριακο - Έμεινε ασθενοφόρο από βλάβη κατά την διάρκεια περιστατικού



 
Τα αυξημένα περιστατικά λόγω καλοκαιριού, σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού και με τα γερασμένα οχήματα, έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση στην λειτουργιά του ΕΚΑΒ Παραμυθιάς.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι πως το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, δεν υπήρχε καμιά βάρδια στο ΕΚΑΒ Παραμυθιάς, λόγω των ρεπό του μειωμένου προσωπικού και της ανάγκης να εξυπηρετηθούν περιστατικά του ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας.

Ακόμα πιο χαρακτηριστικό της κατάστασης, είναι πως όταν χρειάστηκε η επέμβαση σε τραυματισμό νεαρού, ήρθε ασθενοφόρο από την Ηγουμενίτσα, ενώ κατά την διάρκεια της διακομιδής στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, το ασθενοφόρο έμεινε στον δρόμο από μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει άλλο ασθενοφόρο του Κ.Υ Παραμυθιάς, έτσι ώστε να παραδοθεί στον οδηγό του ασθενοφόρου που παρουσίασε βλάβη.


Και μπορεί η κωμικοτραγική αυτή κατάσταση να μην είχε αντίκρισμα στην υγεία του νεαρού ωστόσο δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα συνέβαινε αν ήταν περιστατικό ζωής ή θανατου.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις χρόνιες παθογένειες του οργανισμού λόγω της οικονομικής κατάστασης, έχουν δημιουργήσει δικαιολογημένα ένα κλίμα ανησυχίας τόσο στους εργαζόμενους του οργανισμού, όσο και στους κάτοικους της περιοχής, οι οποίοι ελπίζουν να μην ασθενήσουν σε ορφανή βάρδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν υπάρχουν βάρδιες, ο χρόνος ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ Παραμυθιάς σε περιστατικά, είναι υποδειγματικός.

Ελπίδα φωτός:

Με αφορμή όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ πανελληνίως, αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της 7ης περιφέρειας στην οποία ανήκει η Παραμυθιά (περιφέρεια Ηπείρου και Κέρκυρας), με την αρχή να γίνεται με την μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου της Κέρκυρας στην Ήπειρο και με την λειτουργία του συστήματος επικοινωνίας TETRA, το οποίο πρόσφερε το ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" .
Έτσι οι διασώστες του ΕΚΑΒ θα αφήσουν πίσω τους τα συμβατικά συστήματα τηλεπικοινωνίας ,τους γνωστούς ασυρμάτους, χωρίς κρυπτογράφηση με πολλά προβλήματα παρεμβολών ,συνακροάσεων και παράνομων ακροάσεων . 
Το σύστημα Tetra αναμένεται να εγκατασταθεί και να τεθεί σε πλήρη λειτουργία ,μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα, την ίδια περίοδο, και σύμφωνα με ενημέρωση του βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση, 2 νέοι διασώστες θα προστεθούν στο ΕΚΑΒ Παραμυθιάς, με σκοπό την εξάλειψη του φαινομένου των ορφανών βαρδιών. 
Ήδη έχουν περάσει το υπηρεσιακό συμβούλιο και αναμένονται οι τελικές υπογραφές.


 
ΕΚΑΒ Παραμυθιάς: Χωρίς βάρδιες το Σαββατοκύριακο - Έμεινε ασθενοφόρο από βλάβη κατά την διάρκεια περιστατικού ΕΚΑΒ Παραμυθιάς: Χωρίς βάρδιες το Σαββατοκύριακο - Έμεινε ασθενοφόρο από βλάβη κατά την διάρκεια περιστατικού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.