Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών



Τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ιωάννη Λώλο, επισκέφθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου. 

Ο Δήμαρχος, αφού συνεχάρη τον κ. Δήμου για την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου, είχαν μια πολύεπίπεδη συζήτηση για θέματα αναπτυξιακού χαρακτήρα, προώθησης των προϊόντων της Ηπείρου, αλλά και επέκτασης του τουριστικού προϊόντος. 


Ειδικότερα ο Δήμαρχος επεσήμανε την στήριξη που παρέχουν οι σύλλογοι και οι αδελφότητες Ηπειρωτών εξωτερικού στους Ηπειρώτες που μεταναστεύουν προς αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης. 
Επιβραβεύοντας την προσπάθεια που κάνουν για την ανάδειξη της Ηπείρου και την διάδοση του πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας, ο Δήμαρχος τόνισε ότι οι Ηπειρώτες του εξωτερικού έχουν καταφέρει να αποτελέσουν μια ισχυρή παρουσία στο παγκόσμιο οικονομικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι, χωρίς να χάνουν την ταυτότητά τους. 

Τέλος, κατά την διάρκεια της εποικοδομητικής συζήτησης που είχαν, αμφότεροι τόνισαν την ανάγκη συνεργασίας και προσέλκυσης επενδύσεων, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια και αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου.


 
Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.