Επίσκεψη του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας στο Α΄ Τ.Σ.Φ. Φιλατών


Την Τρίτη 21/08/2017 το Προεδρείο της Ένωσης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Α΄ Τ.Σ.Φ. Φιλιατών όπου ενημερώθηκε από το προσωπικό της Υπηρεσίας για τις συνθήκες εργασίας και τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους
Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. ΚΩΤΣΗ Δημήτριο.
Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και επί τάπητος τέθηκαν όλες οι επισημάνσεις που μας είχαν προηγουμένως οι συνάδελφοι αναφέρει.
Ειδικότερα λοιπόν με τον κ. Υποδιευθυντή συζητήσαμε τα κατωτέρω θέματα:
α) Δυστυχώς υπάρχουν οχήματα τα οποία κινούνται με λάστιχα που έχουν διανύσει 100.000 χλμ. και πάνω. Κάτι πρέπει να γίνει. Η κατάσταση πλέον χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά επικίνδυνη για το προσωπικό. Η παρέμβασή των αρμοδίων κρίνεται πλέον απαραίτητη για να μην θρηνήσουμε θύματα. Ή που θα βρεθούν καινούργια λάστιχα ή που η Υπηρεσία θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να ακινητοποιήσει οχήματα και να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής.
β) Επάρκεια περιπολιών ανά βάρδια. Η ασφάλεια και η προστασία του αστυνομικού κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του αποτελεί για εμάς ζήτημα αδιαπραγμάτευτο. Θα πρέπει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ η Υπηρεσία να φροντίζει να υπάρχει ανά βάρδια ικανός αριθμός αστυνομικών έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η συνδρομή στον συνάδελφο άμεσα εάν και εφόσον χρειασθεί. Αυτό σημαίνει όμως ότι η Υπηρεσία θα πρέπει πρώτα να καλύπτει τις δικές της ανάγκες και μετά εάν είναι δυνατόν να διαθέτει αστυνομικούς σε άλλες υπηρεσίες προς ενίσχυσή τους. Επίσης θα πρέπει ο Διοικητής να έχει στην άκρη του μυαλού του ότι το γεγονός ότι ήδη η Υπηρεσία έχει αποδυναμωθεί αισθητά τα τελευταία τρία χρόνια και η κάλυψη των υπηρεσιακών της αναγκών γίνεται όλο και πιο δύσκολα.



γ|) Όσον αφορά τα κρατητήρια της Υπηρεσίας συμφωνήσαμε με τον κ. Διοικητή ότι θα πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο σωστή διαχείριση των κρατουμένων έτσι ώστε αυτά να μην γεμίζουν. Δεσμεύτηκε πως θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε οι κρατούμενοι να μην μένουν πολλές ημέρες στα κρατητήρια και να δυσανασχετούν. Όσον αφορά τις απολυμάνσεις αυτών την ίδια ημέρα συντάχθηκε αίτημα προς το Αρχηγείο για την έγκριση τακτικών απολυμάνσεων έως το τέλος του έτους.
δ) Οι κάμερες θερμικής απεικόνισης και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα ήταν δύο βασικές ελλείψεις της Υπηρεσίας και δύο από τα πιο βασικά δικά μας αιτήματα στις συναντήσεις μας με τους αρμόδιους στο Αρχηγείο. Και ενώ κάμερες εν τέλει προμηθεύθηκε η Υπηρεσία για τα αλεξίσφαιρα γιλέκα ο αγώνας συνεχίζεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 80% των υπαρχόντων έχουν λήξει. Ο κ. Διοικητής δεσμεύτηκε πως θα κάνει τα απαραίτητα αιτήματα για τον εφοδιασμό νέων λειτουργικών αλεξίσφαιρων γιλέκων.
ε) Τεράστιο πρόβλημα για το προσωπικό αποτελεί το γεγονός ότι η πολιτεία δεν παρέχει τα αναλώσιμα αυτά υλικά (γάντια, μάσκες, χλωρίνες, οινόπνευμα, σφουγγαρίστρες κ.α.) που χρειάζεται καθημερινά η Υπηρεσία για την δημιουργία ενός ασφαλούς, καθαρού και υγιεινού περιβάλλοντος εργασίας. Αποτέλεσμα αυτού είναι είτε η Υπηρεσία μέσω κάποιων πολιτών χορηγών να προσπαθεί να καλύψει αυτές τις ελλείψεις είτε ακόμη χειρότερα οι συνάδελφοι με δικά τους χρήματα να καλύπτουν την απουσία της πολιτείας.
Συμφωνήσαμε ότι η ισοτιμία και η αξιοκρατία των συναδέλφων μεταξύ τους είναι θέματα δεδομένα και δεν τίθενται καν προς συζήτηση.
Ο κ. Υποδιευθυντής μας ενημέρωσε ότι και για αυτόν η ασφάλεια και η προστασία του προσωπικού αποτελεί πρωταρχικό μέλημα και για αυτό το λόγο δίνει καθημερινά ιδιαίτερη έμφαση στην έκδοση της υπηρεσίας.
Όσον αφορά τα άλλα θέματα θα κάνει ότι περνάει από τα χέρια του για να βρεθούν λύσεις.
Η Ένωση θα πραγματοποιήσει μία σειρά επισκέψεων σε όλες τις Υπηρεσίες του νομού προκειμένου να ενημερωθεί από τους συναδέλφους για μικρά και μεγάλα θέματα που τους ταλαιπωρούν καθημερινά και θα επιδιώξει σε διαδοχικές συζητήσεις με τους Διοικητές την επίλυσή τους.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
NAKOΣ Βασίλειος ΖΗΣΗΣ Δημήτριος


Επίσκεψη του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας στο Α΄ Τ.Σ.Φ. Φιλατών Επίσκεψη του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας στο Α΄ Τ.Σ.Φ. Φιλατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 24, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.