Ηγουμενίτσα: Κόβουν το επίδομα της πρόνοιας σε άτομα με Βαριά Νοητική Υστέρηση



Σα να μην έφτανε η φοροεπιδρομή που ζουν οι Ελληνικές οικογένειες τα μνημονιακά χρόνια που διανύουμε, έρχονται και οι αποφάσεις των κυβερνώντων που αποτελειώνουν τους πιο αδύναμους της κοινωνίας μας.

Αυτούς που η μοίρα και ο Θεός τους έταξε να ξεχωρίζουν από όλους εμάς.

Έτσι, για να επιτύχουμε τους στόχους που μας έχουν θέσει οι δανειστές, καταργούμε κάθε έννοια του κράτους πρόνοιας.

Συγκεκριμένα, εδώ και μερικές ημέρες, η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας ,  αποστέλλει έγγραφο προς τους δικαιούχους του επιδόματος Βαριάς Νοητικής Υστέρησης με το οποίο τους καλεί να προβούν σε επανεξέταση από τις Υγειονομικές Επιτροπές (ΚΕΠΑ), εντός έξι μηνών (υποθέτουμε το ίδιο συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα).

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρει τις προϋποθέσεις για την παροχή της οικονομικής βοήθειας στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η προϋπόθεση, το άτομο να έχει δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30.





Προφανώς ο νομοθέτης, θεωρεί ένα άτομο με βαριά αναπηρία 67% και με δείκτη νοημοσύνης 45, πως είναι ικανό να εργαστεί και να αυτοεξυπηρετείται και πως δεν δικαιούται την υποστήριξη του κράτους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρουμε ως παράδειγμα και αφορά την Ηγουμενίτσα, το άτομο που θα κληθεί να μάθει τώρα να εργάζεται είναι 44 ετών, ζει με την οικογένεια της η οποία και την φροντίζει και δεν έχει εργαστεί ποτέ στην ζωή της, αφού δεν της το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας της.

Και η συγκεκριμένη είναι "τυχερή" αφού έχει οικογένεια που την φροντίζει.

Δεν μπορούμε καν να φανταστούμε πως θα καταφέρουν να επιβιώσουν όλοι αυτοί που ζουν μόνοι τους ή με μοναδικό στήριγμα την κουτσουρεμένη σύνταξη των ηλικιωμένων γονιών τους και για όσο αυτοί ζουν.

Θα πρέπει άμεσα το Υπουργείο να επανεξετάσει την συγκεκριμένη προϋπόθεση για τον δείκτη νοημοσύνης εάν θέλουμε να λέμε πως ζούμε σε μια δυτικού τύπου κοινωνία με πρώτο μέλημά μας την ποιότητα ζωής του κοινωνικού συνόλου και πρωτίστως των αδυνάτων.



Ηγουμενίτσα: Κόβουν το επίδομα της πρόνοιας σε άτομα με Βαριά Νοητική Υστέρηση Ηγουμενίτσα: Κόβουν το επίδομα της πρόνοιας σε άτομα με Βαριά Νοητική Υστέρηση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.