Αγωνιστική Πρωτοβουλία Θεσπρωτίας: Εξω οι εκπρόσωποι των μνημονίων απο τα σχολεια



Ένας ένας, οι εργολάβοι των μνημονίων, αυτοί που βύθισαν στη φτώχεια και στην ανέχεια κάθε λαϊκή οικογένεια, επισκέπτονται την περιοχή μας για να υποσχεθούν τάχα καλύτερες μέρες για το λαό.

Πρώτα ο Τσίπρας με το επιτελείο του, από κοντά ο Μητσοτάκης με τους δικούς του, αλλά κι άλλοι εκπρόσωποι μνημονιακών κομμάτων διαγκωνίζονται για το ποιος είναι ο μνημονιακότερος, ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός υπηρέτης των συμφερόντων του κεφαλαίου ,ποιος είναι ο γνήσιος εκφραστής της εκποίησης της χώρας και του εργασιακού μεσαίωνα.

Όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ,κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση, υπόσχονται “ανάπτυξη” και “μπίζνες”, πάνω στην εξαθλίωση του λαού, την απέραντη ανεργία και τα μεροκάματα πείνας.



Οι εκπαιδευτικοί έχουμε νιώσει καλά στο πετσί μας τις πολιτικές τους. Από τις απολύσεις -διαθεσιμότητες της κυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου (επί υπουργείας μάλιστα Μητσοτάκη -Αρβανιτόπουλου), την κατάργηση ειδικοτήτων, σχολείων και σχολών, μέχρι τις χιλιάδες απολύσεις του σήμερα των χρόνιων αναπληρωτών,την ελαστική δουλειά, την ανεργία- αδιοριστία, τις περικοπές θέσεων,την ολοένα και μεγαλύτερη φτωχοποίησή μας.

Γι ́αυτό αποτελεί πρόκληση για μας η επίσκεψη Μητσοτάκη και μάλιστα στο ειδικό Δημοτικό Σχολείο της Ηγουμενίτσας.

Στο σπίτι του κρεμασμένου, λέει ο λαός μας, δεν μιλάνε για σχοινί! Γιατί η Ειδική Αγωγή έχει την πρωτιά στα κενά και στις ελλείψεις, η Παράλληλη Στήριξη έχει εγκαταλειφθεί, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες γίνονται θυσία στις περικοπές τους, οι οικογένειές τους βρίσκονται σε απόγνωση και αυτό είναι ΚΑΙ δικό τους έργο ,αφού πρώτοι στρώσαν το δρόμο για να ισοπεδωθούν τα δικαιώματα σε παιδεία, υγεία, περίθαλψη,πρόνοια.

Έρχεται λοιπόν, ο υπέρμαχος των απολύσεων, της αξιολόγησης και της άρσης της μονιμότητας, δηλαδή της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, ο υμνητής των επιταγών του ΟΟΣΑ και της ΕΕ, ο υπερασπιστής των πιο αντιδραστικών πολιτικών στην εκπαίδευση, ο συμπαραστάτης του ΣΕΒ στην κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, ο πλασιέ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των κολλεγίων, για να μας θυμίσει το “πρόγραμμα” της ΝΔ, που δυστυχώς γι ́αυτήν, εφαρμόζει και φιλοδοξεί να ολοκληρώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με μεγαλύτερη επιτυχία.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας καλεί το σύλλογο να πάρει θέση.

Καλεί τους συναδέλφους στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να απαντήσουμε σε όλους αυτούς που υποθήκευσαν το μέλλον το δικό μας, των παιδιών-μαθητών μας ,αλλά και των παιδιών των παιδιών μας όπως τους αξίζει: με την ανάπτυξη των αγώνων μας ενάντια στην πολιτική τους!


 
Αγωνιστική Πρωτοβουλία Θεσπρωτίας: Εξω οι εκπρόσωποι των μνημονίων απο τα σχολεια Αγωνιστική Πρωτοβουλία Θεσπρωτίας: Εξω οι εκπρόσωποι των μνημονίων απο τα σχολεια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.