• Επικαιρότητα

  Σήμερα στην Παραμυθιά η πρώτη ενημέρωση, για την γεωφυσική σεισμική έρευνα για την εξόρυξη πετρελαίου


  Την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00 στην Παραμυθιά, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου θα πραγματοποιηθεί ‘Ανοιχτή Ενημέρωση’ για το πρόγραμμα «Γεωφυσικών Σεισμικών Ερευνών» εντός του Δήμου Σουλίου στην Περιοχή της Ηπείρου - «παραχώρηση ‘Ιωαννίνων’» από τους υπεύθυνους της κοινοπραξίας (Repsol / Energean).

  Η πρώτη φάση των ερευνών της Repsol, περιλαμβάνει γεωφυσική σεισμική έρευνα στην περιοχή ενώ θα ακολουθήσει την διετία 2019-2020 η πρώτη ερευνητική γεώτρηση για υδρογονάνθρακες σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας.

  Τα σημεία της Παραμυθιάς όπου θα επικεντρωθούν οι έρευνες, είναι τα ίδια που είχαν ελεγχθεί προ δεκαετίας και από τα οποία προέκυψαν ενδείξεις υδρογονανθράκων.

  Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες της paramythia-online.gr, ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων που θα συμμετέχουν στις έρευνες θα προκύψει από εντοπιότητα, ενώ η Repsol, αναμένεται να εγκατασταθεί σε δικά της εργοτάξια και γραφεία στην Παραμυθιά σε όλη την διάρκεια της εξορυξης αν και εφόσον διαπιστωθεί πως όντως η περιοχή περιέχει πετρέλαιο.


   

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  loading...

  Post Top Ad

  http://picasion.com/
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic

  Post Bottom Ad