Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών για τη λειτουργία του Διαδημοτικού Καταφυγίου Περίθαλψης αδέσποτων Ζώων




Σύμφωνα με την αριθ 298/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, εγκρίνεται η σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας Δήμων Ηγουμενίτσας-Σουλίου-Φιλιατών που αφορά στην Ίδρυση και Λειτουργία Διαδημοτικού Καταφυγίου Περίθαλψης αδέσποτων Ζώων, ώστε να επιλυθεί το οξύ πρόβλημα διαχείρισής τους.

Η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων θα γίνεται σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία του Νομού, που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και τεχνογνωσία, τα οποία θα υπογράψουν σύμβαση συνεργασίας με το Δήμο στον οποίο εδρεύουν. Τα αδέσποτα θα εξετάζονται από κτηνίατρο, που θα ορίζεται από την Δ/νση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής ενότητας και θα αναλαμβάνει εμβολιασμό και διενέργεια των απαραίτητων εξετάσεων για την υγεία των αδέσποτων.

Στόχος είναι το Καταφύγιο Περίθαλψης αδέσποτων Ζώων να στελεχωθεί στη συνέχεια με επιστημονικό προσωπικό, που θα παρέχει υγειονομική επίβλεψη και εποπτεία καθώς και με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό για την εύρυθμη και βιώσιμη λειτουργία του.

Η λειτουργία του Καταφυγίου θα προβλέπει ωράρια στα οποία θα μπορούν οι πολίτες να επισκέπτονται το χώρο για να γίνονται ενέργειες υιοθεσίας των αδέσποτων.

Το Καταφύγιο θα λειτουργεί υπό την εποπτεία της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

Η κοινωνική προστασία, η μέριμνα, περίθαλψη και φροντίδα των αδέσποτων ζώων και κατοίκων που διαμένουν στα διοικητικά όρια των συμβαλλομένων Δήμων αποτελούν ένδειξη ανάπτυξης και πολιτισμού των τοπικών κοινωνιών. Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν με εμπιστοσύνη την ενέργεια αυτή του Δήμου μας και να συνδράμουν ενεργά στη λειτουργία του Διαδημοτικού Καταφυγίου της περιοχής μας.


Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών για τη λειτουργία του Διαδημοτικού Καταφυγίου Περίθαλψης αδέσποτων Ζώων Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών για τη λειτουργία του Διαδημοτικού Καταφυγίου Περίθαλψης αδέσποτων Ζώων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.