H συνεδριαση του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου, με τις Γεωφυσικές Σεισμικές Ερευνες και το Τεχνικό Πρόγραμμα (+ΒΙΝΤΕΟ)


Συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας στην Παραμυθιά, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου, με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη και με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην “Άδεια Πρόσβασης σε Δημοτικές Δασικές Εκτάσεις για το Πρόγραμμα Γεωφυσικών Σεισμικών Ερευνών” καθώς και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018.

Το θέμα της αδειοδότησης για το Πρόγραμμα Γεωφυσικών Σεισμικών Ερευνών, πήρε αναβολή αφού κοινή διαπίστωση ήταν, η πλήρη άγνοια του θέματος τόσο από το σώμα όσο και από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, παρά την παρουσία για δεύτερη φορά των εκπροσώπων τόσο της Respol όσο και της Ενεργειακής αλλα και του προέδρου της ΕΔΕΥ Ιωάννη Μπασιά.

Μάλιστα η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε και με την παρουσία πλήθους κατοίκων και εκπροσώπων συλλογικοτήτων των δήμων Σουλίου, Ζίτσας και Πωγωνίου, η οποίοι διατυμπάνισαν την άρνηση τους στην υλοποίηση του προγράμματος, εκφράζοντας κυρίως οικολογικές και αναπτυξιακές ανησυχίες.

Αποφασίστηκε τις επόμενες εβδομάδες να πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα με την παρουσία πανεπιστημιακών και άλλων σχετικών φορέων και να επαναληφθεί η συζήτηση για λήψη απόφασης, ενώ δεν είναι γνωστό αν θα ενεργοποιηθεί η επιτροπή διαβούλευσης ώστε να πάρει σχετική απόφαση.

Το τεχνικό πρόγραμμα, πέρασε κατά πλειοψηφία, ενώ λεπτομερείες τόσο για την συζήτηση όσο και για τα έργα του 2018, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ.

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί, την μαραθώνια συνεδρίαση της Δευτέρας. 


 
 
H συνεδριαση του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου, με τις Γεωφυσικές Σεισμικές Ερευνες και το Τεχνικό Πρόγραμμα (+ΒΙΝΤΕΟ) H συνεδριαση του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου, με τις Γεωφυσικές Σεισμικές Ερευνες και το Τεχνικό Πρόγραμμα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.