Έτος αναγέννησης το 2017 για την Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας - Του Κώστα Τζάνη




Για την φιλαρμονική μας το 2017 ήταν το έτος αναγέννησης.

Η προσπάθεια ανασύστασης και αναβάθμισης, που άρχισε το Σεπτέμβριο του 2014, έδωσε τη χρονιά που πέρασε μουσικούς και πολιτιστικούς καρπούς.

Καταφέραμε χάρη στις επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής αλλά και των μελών μας να επανέλθουμε στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας καλύπτοντας όλα τα κενά 7 χρόνων αδράνειας.
 

Η Φιλαρμονική μας μόνο μέσα στο έτος που πέρασε κατόρθωσε και :
• έκανε πάνω από είκοσι πέντε εμφανίσεις σε εθνικές και θρησκευτικές εορτές
• έδωσε το καλοκαίρι με μεγάλη επιτυχία την συναυλία στις εκδηλώσεις του πολιτιστικού καλοκαιριού του Δ.Ηγουμενίτσας
• δημιουργήθηκε η μπαντίνα η οποία αποτελείτε από 30 μικρούς μουσικούς
• δόθηκε η πρώτη συναυλία της μπαντίνας
• αγοράστηκαν πάνω από 20 μουσικά όργανα για τους μικρούς μαθητές
• έγινε πρόσληψη δεύτερου μουσικού έτσι ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες για την διδασκαλία των 80 και πλέον νέων μαθητών
• μετεγκαταστάθηκε σε δικό της χώρο πλήρως ανακαινισμένο (δύο αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο και όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους)
• το αποκορύφωμα όμως ήταν η συμμέτοχη της φιλαρμονικής μας με μεγάλη επιτυχία στο διεθνές φεστιβάλ φιλαρμονικών χορωδιών Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στον ναό της μουσικής το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης .

Όλα αυτά βέβαια χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό κόστος αλλά με απλές λέξεις, αγάπη, εκτίμηση, συνεργασία, συνεννόηση και πάνω απ όλα θέληση να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί η ιστορία 57 χρόνων Προσφοράς στον Πολιτισμό.

 

Από μέρους μου θα ήθελα να ευχαριστήσω :
• Πρώτα απ όλα τα παλιά μέλη της Φιλαρμονικής για την προσφορά τους, τον συνεχή και ακατάπαυστο αγώνα ώστε να ανθήσει στον τόπο μας μια νέα μουσική Φιλαρμονική γενιά
• Τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Κύριο Ιωάννη Λώλο για την μεγάλη θέληση, το πείσμα και το αμέριστο ενδιαφέρον του για την πραγμάτωση των στόχων του, έτσι ώστε η φιλαρμονική να αναβαθμιστεί υλικοτεχνικά, να πλαισιωθεί με νέο έμψυχο δυναμικό (τα νέα παιδιά της πόλης μας) και να αναγεννηθεί προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει η Φιλαρμονική και ο πολιτισμός στον τόπο μας,
• Τον Πρόεδρο του ΠΑΚΠΠΟ Κύριο Γεράσιμο Φουσέκη για τον σχεδιασμό και την αποφασιστικότητα του να υλοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αιτήματα μας, για την ορθή λειτουργία της φιλαρμονικής και όπως αποδείχτηκε τα σημαντικά αποτελέσματα δικαίωσαν αυτήν την προσπάθεια,
• Τον Κύριο Γεώργιο Ματρακούκα, μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΚΠΠΟ και υπεύθυνο για την λειτουργία της Φιλαρμονικής για την αγάπη του στην Φιλαρμονική μας. Είναι συνεχώς δίπλα μας σε όλες τις προσπάθειες υλικοτεχνικής αναβάθμισης αλλά και στις εκδηλώσεις, λύνοντας όλα τα προβλήματα που προκύπτουν. Με την μεθοδικότητα του απέδειξε ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση,
• Το προσωπικό του ΠΑΚΠΠΟ για την τέλεια συνεργασία και για την όσο το δυνατόν καλύτερη επίλυση και διεκπεραίωση των υποθέσεων που αφορούν την Φιλαρμονική.
Ένα μεγάλο Ευχαριστώ όμως χρωστάμε και :
• Στον Κύριο Ανδρέα Νταή Πρόεδρου της ΟΛΗΓ ΑΕ αλλά και του Δ.Σ. για την βοήθεια τους προκειμένου να συμμετάσχουμε στο διεθνές φεστιβάλ φιλαρμονικών.
• Στην ενορία Αγ. Γεωργίου Ν. Σελεύκειας, στην ενορία Αγ. Τριάδος Γραικοχωρίου, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαταριάς αλλά και στον Εμπορικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας για την αγορά οργάνων στην φιλαρμονική μας καθώς και την χρηματική ενίσχυση για την κάλυψη αναγκών της.
Νοιώθω ευλογημένος εγώ και οι μουσικοί μου για την Αγάπη των συμπολιτών μας και υποσχόμαστε το 2018 να είναι ακόμα ποιο δημιουργικό με πολλές εκπλήξεις .
Εύχομαι σε όλους Καλή Χρονιά με Υγεία Ευτυχία και Ειρήνη.

Ο Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής
Π.Α.Κ.Π.Π.Ο. Δήμου Ηγουμενίτσας

Τζάνης Κωνσταντίνος
Έτος αναγέννησης το 2017 για την Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας - Του Κώστα Τζάνη Έτος αναγέννησης το 2017 για την Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας - Του Κώστα Τζάνη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.